• 29

Prodaju kuću u Zemunu od 250 kvadrata: Cena je niska, ali je oduzeta

Kod nas se svakog svakog dana održava bar jedna licitacija

  • 29
Doboš, Zemun Foto: Doboš

Na portalu "Doboš" nalazi se desetak nekretnina: kuća, zemljišta i vikendica u selima i opštinskim mestima koje su posebno označene kao sniženje, zbog cena daleko ispod tržišnih.

Trenutno se na tom portalu može naći porodična stambena zgrada, koja se nalazi u Zemunu. Prizemna je i ima 104 kvadrata. Dodatno, kako se navodi, sastoji se od suterenske etaže, prizemlja, prvog sprata i izvedene dogradnje kroz sve tri etaže, a što sve zajedno čini jedinstvenu funkcionalnu celinu, ukupne neto površine 265 m2.

Procenjena vrednost iznosi 21.199.674,00 dinara, a početna cena je 70 % od procenjene vrednosti.

Javno nadmetanje održaće se 28.05.2021. godine u 14 časova u kancelariji javnog izvršitelja u Beogradu, Ul. Vojvode Micka Krstića 1.

Ponudioci su dužni da pre početka javnog nadmetanja na ime jemstva uplate 10 % od procenjene vrednosti.

Šta se sve prodaje?

Kod nas se svakog svakog dana održava bar jedna licitacija na kojoj se prodaju kuće, stanovi, vozila, ali i sve ostale sitne pokretnosti, poput televizora, kreveta, ormara, komoda, pa čak i sitnijih poput pegli i knjiga. U pitanju su stvari građana koji kasne u otplati kredita, lizinga ili minusa banke, a čija je imovina zaplenjena i ponuđena po nižim cenama kako bi se dugna ovaj način otplatio.

Tako na oglasima koji se redovno objavljuju na portal Doboš mogu da se vide sve licitacije, sa detaljima o stvarima koje su stavljene na prodaju, od mesta na kom se licitacija održava, pa do detaljnog opisa stvari koje su date na prodaju.

Zanimljivo je da je zakonom zabranjeno da se plene obuća, odeća, posteljina, posuđe, neophodan nameštaj, šporet, hrana i ogrev za tri meseca, ordenje, medalje i odlikovanja, lična pisma, rukopisi i invalidska pomagala, ali samo ako je dužniku neophodno za život.

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    12. maj 2021 | 16:50

    Da kupim nečiju otetu muku? Radije bih spavao na ulici! To će da kupi rođak izvršitelja, kao što i inače rade i onda preprodaju. Neka hvala, mirna savest mi je važnija od svega, a njihova deca i unuci će to višestruko platiti, ni krivi ni dužni, kako i inače biva.

  • SrbskiBek

    12. maj 2021 | 19:26

    Ppstoji "ekipa" koja kupuje te otete nekretnine !! ako vi ili bilo ko pokusa da kupi na prvoj licitaciji(70% od trzisne vrednosti) u gadnom je problemu !! prva licitacija se "propusta" !!! Jer na drugoj licitaciji je SLOBODNA POGODBA SA IZVRSITELJEM !!!!!! znaci ako je dug 5000 evra. kuca ce otici za 6000 evra !!!! ..Tada to kupuju ljudi koji su jako dobro poznati i policiji i izvrsiteljima !!! drzavni kriminal i zelenasenje ...!!!!

  • 💯jko™

    12. maj 2021 | 16:34

    Ne bih vam ja to uzeo ni da mi džabe dajete. Na tuđoj nesreći se ne živi.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>