• 4

Zbog Maskovog tvita pali i bitkoin i eter: "Tesla" više ne prihvata plaćanje kripto novcem

Cena najveće kripto valute na svetu pala je sa oko 54.819 na 45.700 dolara, što je najniže od 1. marta, za manje od dva sata nakon što se Mask oglasio na Tviteru

  • 4
Tesla automobil Foto: Shutterstock

Osnivač "Tesle", Ilon Mask, rešio je da se ozbiljno poigrava sa svetom kriptovaluta, berzi i ulaganja. Naime, nakon što je zbog njegovih izjava u popularnoj komičnoj emisiji opala vrednost dodžkoina, sada je istu sudbinu doživeo i bitkoin.

Najpoznatija kriptovaluta vratila se na 50.900 američkih dolara, nakon pada od 17 odsto, a on je uzrokovan tvitom Ilona Maska u kojem piše da je "kompanija Tesla prestala da prihvata ovu valutu za kupovinu svojih vozila iz ekoloških razloga".

Poznato je i koliko struje troši rudarenje bitkoina, a Mask je napisao da su "zabrinuti zbog sve veće upotrebe fosilnih goriva za eksploataciju bitkoina i transakcija, posebno uglja, koji ima najgore emisije od bilo kog goriva".

Cena najveće kripto valute na svetu pala je sa oko 54.819 na 45.700 dolara, što je najniže od 1. marta, za manje od dva sata nakon što se Mask oglasio na Tviteru, ali je onda usledio oporavak na azijskom tržištu.

Eter, druga najveća kripto valuta na svetu, prošla je slično kao bitkoin, spustivši se za 14 odsto da bi dostigla najniži nivo od 3.550 dolara, pre nego što se vratila na oko 3.998 dolara.

Ranija saopštenja diva "Tesla", koji posluje u svetu električnih automobila, i najave o kupovini 1,5 milijardi dolara bitkoina, kao i pružanju prilike da se vozila plaćaju kripto novcem - bili su jedan od faktora za rast vrednosti digitalnih tokena ove godine.

Video: Mali: Danas isplata minimalca, prekosutra pomoć građanima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosac

    13. maj 2021 | 09:53

    Pametan lik. Pokupio suv keš na toj ne vidljivoj valuti.

  • DRagutin

    13. maj 2021 | 18:05

    "Budala donela, budala odnela" odluku o trgovini Bitcoinom... Tako se kaže... Ko bi rekao, da jedan prco, da ga tako nazovem može tako da povlači konce na svetskoj sceni! Ili je ovaj svet postao mesto parodije ili iza njega stoji neko ko svu ovu igrariju sa kripto svetom vešto organizuje i kontroliše! Saznaće se valjda uskoro...

  • Jelena

    13. maj 2021 | 10:40

    Manja zarada od kripta zato nema više

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>