• 2
 ≫ 

Brnabić: Ukida se naplata rominga u Grčkoj, cene kao za lokalni poziv i SMS poruke

 ≫ 

Ova zemlja je omiljena letnja destinacija naših turista godinama unazad

  • 2
Ostrvo Skopelos, Grčka

Foto: Pixabay/Dimitris Vetsikas 1969

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, izjavila je danas u Atini, posle sastanaka sa državnim vrhom Grčke, da će naredne sedmice Srbija i Grčka potpisanti sporazum o ukidanju naplate rominga.

"Ispregovarali smo sa Grčkom roming sporazum, prema kome naši građani koji dolaze u Grčku više neće plaćati tarifu rominga u inostranstvu, već će to biti kao lokalni poziv i slanje SMS poruka", rekla je Brnabić.

Premijerka je navela da će ministarka za telekomunikacije, trgovinu i turizam, Tatjana Matić, već sledeće sedmice doći u Atinu da potpiše taj sporazum, koji će odmah stupiti na snagu.

"Učinili smo, kao vlada, sve da olakšamo građanima koji planiraju putovanje u Grcku tokom leta", rekla je Brnabić. Ona je prenela da je premijeru Grčke Kirijakosu Micotakisu zahvalila na tome što je Grčka jednostrano priznala naše digitalne sertifikate o vakcinaciji.

"Od 14. maja, Grci otvaraju granični prelaz Evzoni i svi vakcinisani građani Srbije moći će bez problema da uđu u Grčku bez ijedne druge potvrde", navela je premijerka. Oni koji nisu vakcinisani moraće da imaju negativan PCR test, rekla je Brnabić, i istakla da je država uradila sve što je u njenoj moći da olakša građanima put u Grčku.

Video: Vučić se sastao sa regionalnom direktorkom Svetske banke

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    13. maj 2021 | 12:37

    Bravo. Lepe vesti.

  • coach

    13. maj 2021 | 12:50

    Dobrq fora grka. Danas generalno ljudima mnogo vise treba internet za viber, watsapp, instagram, fb itd... al opet i ovo je ok za pozive. Isto tako i kod nas glavna stavka u paketima kod operatera je koliko ima GB a ne koliko ima min, sms..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>