• 0
 ≫ 

Posle 30 godina, najstarija svetska avio-kompanija ponovo spaja Beograd i Amsterdam

 ≫ 

Prvi KLM-ov let za Beograd bio je 1. oktobra 1931. godine

  • 0
Flying V, avion budućnosti

Foto: KLM / Promo

Holandska avio-kompanija KLM posle 30 godina pauze danas je ponovo uspostavila direktne letove između Beograda i Amsterdama.

Avion holandske avio-kompanije sleteo je danas oko 11.30 sati na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", u prisustvu velikog broja domaćih medija. Time se "KLM Royal Dutch Airlines", najstarija avio-kompanija na svetu koja i dalje leti pod svojim prvobitnim imenom, vratila u Srbiju.

U početku će avioni KLM-a povezivati Beograd i Amsterdam tri puta nedeljno, a od 11. juna, broj letova će biti povećan na jedan dnevno. Zahvaljujući toj avio-liniji, putnicima iz Beograda će biti olakšan pristup širokoj mreži letova, a prema trenutnom rasporedu letenja, putnici će imati zgodno vreme presedanja za evropske gradove kao što su Madrid, Dablin i Edinburg.

Zanimljivo je da je još tokom tridesetih godina 20. veka bilo moguće iz Beograda leteti direktno do Indonezije, tadašnje Holandske Istočne Indije. Prvi KLM-ov let za Beograd bio je 1. oktobra 1931, i išao je od Amsterdama, preko Lajpciga i Budimpešte, pa sve do Batavije (današnje Džakarte) u tadašnoj Holandskoj Istočnoj Indiji.

Redovni letovi između Amsterdama i Beograda su, zatim, više puta obnavljani i ukidani, a poslednji KLM-ov let na toj ruti poleteo je malo uoči početka raspada SFR Jugoslavije.

Video: Gasi se Montenegro Airlines-a, njen pilot se na najemotivniji način oprostio - u obliku srca!

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>