• 2

MK Group na čelu srpske privrede i po humanosti

Kompanija izdvojila milion evra za donacije u godini obeleženoj pandemijom, što joj je donelo glavnu VIRTUS nagradu za nacionalni doprinos filantropiji

  • 2
MK Group, grupa

Miodrag Kostić, predsednik MK Group i Aleksandar Kostić, potpredsednik MK Group/Foto: Vladimir Sretenović

MK Group dobitnik je glavne VIRTUS nagrade za filantropiju, za doprinos kompanije na nacionalnom nivou u 2020. godini. Ovo prestižno priznanje dodeljuje Trag fondacija, koja četrnaestu godinu zaredom nagrađuje kompanije i pojedinačne darodavce koji su na najdugoročniji i najefektniji način podržali inicijative za opšte dobro u prethodnoj godini. VIRTUS nagrada, kao prva i najznačajnija nagrada za filantropiju u Srbiji, dodeljuje se uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Evropske unije, Balkanskog fonda za demokratiju, Balkanske mreže za razvoj civilnog društva i Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju.

- Zahvaljujemo se Trag fondaciji što je prepoznala napore MK Group da svoj program korporativne filantropije gradi na donacijama od nacionalnog značaja i aktivno pomaže najosetljivijim grupama stanovništva. Prošle godine naše aktivnosti bile su usmerene na efikasnu pomoć u borbi protiv pandemije virusa Covid-19 i davanja čiji će se efekti osetiti odmah. Još jednom smo pokazali da smo tu kad je najpotrebnije i pružili snažnu podršku našem zdravstvenom sistemu i sugrađanima. Nastavili smo i naše višegodišnje projekte fokusirane na brigu deci. Ulaganja u zdravstvo, obrazovanje i programe namenjene mladima i ubuduće će biti naša strateška opredeljenost - izjavio je Aleksandar Kostić, potpredsednik MK Group.

MK Group, grupa

Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group/Foto: Vladimir Sretenović

- Podsetila bih na to da je MK Group u proteklih pet godina sprovela oko 500 društveno odgovornih akcija u vrednosti od pet miliona evra. Naša kompanija nije samo pokretač srpske privrede, već i stabilan oslonac društvu i pouzdan partner za preko 120 zajednica u kojima poslujemo - izjavila je Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group.

Trag fondacija svake godine dodeljuje VIRTUS nagrade sa ciljem promovisanja i afirmacije filantropskih ideja i inicijativa.

- Prošla godina je bila izuzetno teška i izazovna tim pre nagrade koje dodeljujemo za 2020. godinu imaju dodatnu vrednost. Čestitamo MK Group na VIRTUS Glavnoj nagradi za doprinos kompanije na nacionalnom nivou. Svojim aktivnostima pokazali su posvećenost, kontinuitet i stratešku usmererenost finansijskih i robnih donacija. Verujemo da će svojim primerom stimulisati razvoj lokalne filantropije i davanja za opšte dobro - rekla je Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva u Trag fondaciji.

MK Group se prošle godine među prvima uključila u borbu protiv korona virusa, i samo u 2020. godini donirala milion evra, prvenstveno za nabavku medicinske opreme i podršku zdravstvenim ustanovama, kao i za humanitarne pakete za najugroženije stanovnike Srbije. Realizovala je i veliki regionalni projekat "Za regionalne heroje", kojim je za 450 lekara i zdravstvenih radnika obezbedila besplatan odmor u hotelima MK Group u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj, kao znak zahvalnosti za njihove herojske napore.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Limes

    14. maj 2021 | 13:13

    Mislite na humanost zbog onih koji u N.Sadu mogu svoje bankarske potrebe da obave u dva objekta i na tri bankomata satima čekajući u redu? Ko se još o Kostića ovajdio u Srbiji?

  • Marko cg primorje

    14. maj 2021 | 09:26

    Svaka cast Kostici

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>