• 21
 ≫ 

Ruše dve zgrade na Vračaru: Niče jedna s baštama, krovom koji se greje i 24 stana

 ≫ 

U planu zgrada sa 24 stana sa baštama, grejanim krovom i podzemnom garažom na dva nivoa sa mehanizmima za parkiranje

  • 21
Mileševska ulica, Vračar, Mišarska 3

Foto: Google Street View, beoland.com

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda oglasio je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za gradnju stambene zgrade u Ulici Mišarskoj broj 3 u beogradskoj opštini Vračar.

Investitor je beogradska firma Capital Developments doo, a obrađivač projekta PC Art doo Beograd, dok je projektant idejnog rešenja Falkon, takođe iz Beograda.

Zgrada sa 6 spratova i povučenom etažom biće građenana parceli površine 1.034 m2 i imaće bruto površinu od približno 7.000 m2. Na parceli se već nalaze dve zgrade za kolektivno stanovanje, koje će biti uklonjene.

Objekat je projektovan u duhu moderne arhitekture, a osnovni elementi su kamen, bojena bravarija i staklo. Zgrada će, kako je predviđeno projektom, imati ravan, grejani krov.

Mileševska ulica, Vračar

Foto: beoland.com

Predviđen je 1 lokal i ukupno 24 stambene jedinice, od kojih će one na prizemlju, orijentisane prema dvorištu, imati i bašte.

Zgrada će imati putnički lift i podzemnu garažu na dva nivoa, sa ukupno 48 garažnih mesta. Rešavanje parkiranja u garaži planirano je uz pomoć mehanizama za parkiranje.

Projektom je predviđena i mogućnost priključenja zgrade na sistem daljinskog grejanja vode. Detalje možete da vidite na zvaničnom sajtu Sekretarijata.

Video: Iran predstavio svoju prvu hotelsku kapsulu: Cena jedne kreće se i od 1.000 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xyxyxyxyxy

    14. maj 2021 | 14:24

    Ruse predivne stare zgrade,Balkan pojma nema koliko su te zgrade vrijedne.U ostalim dijelovima Evrope takve zgrade su pod zastitom i uredjuju se, pa ako se nista drugo nemoze spasiti, spasavaju barem jedan zid. Kod nas SAMO RUSI 😞😞😞

  • 🌺🌸🌼

    14. maj 2021 | 16:04

    Umesto da joj obnove fasadu,oni je ruse Ta lepota i taj stil zidanja i gradnje nikada vise nece biti. Poenta je sacuvati te stare zgrade i hinjov duh,a ne da se ruse... Danasnje zgrade su odvratne,hladne i bez imalo lepote Sve su na isti fazon,satro moderne U Evropi,te stare zgrade cuvaju,i pod zastitom su drzave Tuznoooo

  • Dejan

    14. maj 2021 | 15:05

    Šta će nama Srbima istorijski objekti, od njih nema vajde, ali nova zgrada donosi pare

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>