• 1

Videli smo kako je kad se razvode Gejts i Bezos, a ovo je priča o najbogatijem Rusu i njegovom paklu

Supruga se predomislila, traži više novca, što će predstavljati najveću odštetu ikad

  • 1
Vladimir Potanin

Foto: Profimedia/Sputnik

Vladimir Potanjin, najbogatiji čovek Rusije, suočava se sa jednom od najvećih borbi za razvod koje su britanski sudovi ikada videli. Naime, londonske sudije dozvolile su njegovoj bivšoj supruzi da obnovi zahtev protiv njega.

Bivša supruga milijardera Natalija Potanjina uspela je da ukinne prethodnu presudu. Par se razveo u Rusiji 2014. godine i ona sada traži dalju odštetu od čak 6 milijardi dolara, što bi značilo najveću javno poznatu isplatu u razvodu iz Velike Britanije.

Suprug se još uvek može žaliti na odluku sudu Ujedinjenog Kraljevstva.

Londonski sudovi za razvode bili su popularna destinacija za pravne borbe velike vrednosti, a sudije su obično spremne da nalože podelu imovine para. Rekordna odšteta trenutno iznosi 450 miliona funti (631 milion dolara) supruzi milijardera Farkhada Ahmedova, ali on joj još uvek nije platio sve.

Potanjinova je rekla da je primila oko 40 miliona dolara nakon ruskog postupka za razvod, suma koja je po engleskim standardima "bedna", s obzirom na milijarderovo bogatstvo i dužinu njihovog 31-godišnjeg braka, rekao je sudija u prethodnoj odluci.

- Bez sumnje za većinu ljudi, bilo imućnih ili siromašnih, iznosi koje je primala supruga učinili su je bogatom ženom - rekla je sudija Eleanor King.

- Sve je, međutim, relativno. Ono što je dobila supruga predstavljalo je samo mali deo ogromnog bogatstva ove porodice -

Potanjin, najbogatiji ruski tajkun sa bogatstvom od 33,5 milijardi dolara 37 je najbogatija osoba na svetu prema Blumbergovom indeksu milijardera - smatra se jednim od retkih „oligarha“ koji su se obogatili pod ruskim predsednikom Borisom Jeljcinom. Predsednik je MMC Norlisk, najvećeg svetskog proizvođača visokokvalitetnog nikla.

Portparol Potanjina odbio je da komentariše ove navode.

Ruski biznismen (60), postavio je nedavno i rekord po bogatstvu u toj zemlji, među svim ruskim milijarderima.

Forbes piše da se bogatstvo Potanjina procenjuje na 30 milijardi dolara, a niko mu od ruskih "kolega" nije ni za petama. Njegov rast bogatstva povezan je sa  poskupljenjem akcija kompanije "Nornikelj".

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>