• 7

10 hektara placa preko puta Ade otišlo za 3 miliona evra: Kupac beogradska firma

Kompleks Stare šećerane na Čukarici je zaštićen kao spomenik kulture

  • 7
Ada Ciganlija, gužva

Foto: Telegaf

Beogradski Panalko sistem po ceni od oko tri miliona evra kupio je firmu AD Vrenje čija je nepokretna imovina locirana u kompleksu Stare šećerane na Čukarici, potvrdio je za Tanjug stečajni upravnik Vasilj Vasiljević.

Reč je o zemljištu na atraktivnoj lokaciji preko puta beogradske Ade.

AD Vrenje ima zajedničko vlasništvo na 28 objekata sa DP Prva fabrika šećera Dimitrije Tucović - 1898 u stečaju lociranih na gotovo 10 hektara državnog zemljišta za koje poseduju pravo korišćenja.

U prodajnom paketu bilo je i 100 procenata udela u firmi Vrenje - Špiritana iz Beograda, kao i utvrđeno potraživanje u stečajnom postupku DP "Prva srpska fabrika šećera Dimitrije Tucović 1898".

AD Vrenje prodato je po početnoj ceni koja je iznosila 353,7 miliona dinara, a u oglasu o prodaji navedeno je da je procenjena vrednost te firme u stečaju 707,4 miliona dinara.

Ovo je bila prva prodaja AD Vrenja kao pravnog lica koje je u stečaju od 2012. godine.

Panalko sistem proizvodi različite vrste alkohola, do sada je bio zakupac, a sedište mu je u Radničkoj ulici što je i lokacija kompleksa šećerane.

Kompleks Stare šećerane na Čukarici je zaštićen kao spomenik kulture.

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    Ovo je sistem bogacenja u Srbiji, koji traje od 1991 godine...Dodjes do imovine za 2-3% od realne vrednosti, a onda za par godina unovcis po trzisnoj i eto milionera...

  • Megi

    Toliko kosta kuca na Dedinju!

  • Marina

    3000e po aru. Mogli su i da poklone. Tu ar vredi mnogo više. Kako se pljačka imovina svih nas.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke