• 1

Bez čekanja u redu za plaćanje sudskih taksi: Građani će ove obaveze moći da završe onlajn

Sistem je omogućen u svim osnovnim, višim i privrednim sudovima - izjavila je ministarka Popović

  • 1
Suđenje Zoranu Marjanoviću

Foto: Nikola Tomić

Ministarka pravde Maja Popović navela je da je Ministarstvo pravde, uz integraciju sa sistemom Kancelarije za IT i eUpravu "+ePlaćanje" razvilo portal za online plaćanje sudskih taksi eplacanje.sud.rs kojim je svim strankama, fizičkim i pravnim licima, data mogućnost da na jednom mestu izvrše uvid u razrezane sudske takse na svom predmetu i da ih istovremeno izmire elektronskim plaćanjem, odnosno putem interneta.

Sistem je omogućen u svim osnovnim, višim i privrednim sudovima.

Plaćanje se vrši platnim i kreditnim karticama sa Portala Pravosuđa odabirom opcije "plati" za unapred određenu taksu bez potrebe odlaska u banku, poštu ili prekucavanja podataka o iznosu, pozivu na broj, primaocu i broju računa u mobilne i druge aplikacije.

- Potvrda o plaćanju takse se dostavlja stranci na označenu adresu elektronske pošte, a informacije o realizaciji transakcije su sudu elektronski dostupne i u okviru samog sistema se automatski rasknjižavaju, a što stranke i sud dodatno oslobađa dostavljanja dokaza o uplati takse - navela je Popović.

Prilikom procesa +ePlaćanja takođe se naplaćuje provizija, koja je jasno iskazana i koju propisuje banka preko koje se vrši +ePlaćanje.

O zaštiti podataka platne kartice stranke brine softver odabrane banke koji je u obavezi poštovanja stiktnih propisa u vezi zaštite podataka svojih klijenata uz istovrmeno poštovanje pravila organizacija kao što su "Visa" i "Master card".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    15. maj 2021 | 14:46

    Sve se radi da se uzmu pare,a ostale usluge su u domenu fantazije.Ko nije to iskusio, neka ne pokušava.Probajte da saznate kako stojite sa porezima, pa će vam sve biti jasno; pardon,apsolutno nejasno.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>