• 44
 ≫ 

Vučić pokazao snimak fabrike vakcina koja se gradi u Srbiji: "Stiže i pogon za PCR"

 ≫ 

U proteklom periodu, u našu zemlju je došlo i dosta stranih državljana radi vakcinacije

  • 44
Pogon za proizvodnju PCR testova

Printskrin: Instagram/buducnostsrbijeav

- Srbija je danas zemlja sa najvećim prosečnim platama u regionu Zapadnog Balkana - izjavila je premijerka Ana Brnabić i dodala da se nada da ćemo do kraja godine prestići i Bugarsku u tom pogledu.

Ona je apelovala na građane da se vakcinišu, kako bismo se što pre vratili normalnom životu, a samim tim napravili još bolje ekonomske rezultate.

- Nadam se da ćemo do kraja godine prestići i Bugarsku, kao članicu EU, po prosečnim platama. Sve je bolje, ali moramo da nastavimo da se borimo, radimo najbolje i najviše što umemo, da zaustavimo koronu, da je pobedimo - rekla je Brnabić odgovarajući juče na pitanja novinara u Žagubici.

Podsetila je da je za ovu godinu bio zacrtan rast od 6 odsto, dodajući da se nada da će on biti između 6,5 i sedam odsto. Premijerka je navela da je EU Srbiji veliki i značajan partner, ali da zemlje članice dobijaju neuporedivo više sredstava, nego Srbija kroz predpristupne fondove.

Ona je dodala da je najveća pomoć i podrška EU od investitora koji dolaze iz zemalja Unije, pre svega iz Nemačke. "Lideri smo u privlačenju investicija, a 63.000 ljudi u Srbiji radi u nemačkim kompanijama, dok 70 odsto izvoza svega, poljoprivrednih prozivoda, stočarstva, do tehnološki najnaprednijih proizvoda, autorskih prava, intelektualne svojine, ide na tržište EU", ukazala je Brnabić.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

 

O podršci EU i vakcinaciji, oglasio se i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, na svom Instagram profilu.

"Ovako bi trebalo da izgleda srpska fabrika vakcina koju gradimo sa našim partnerima iz UAE i Kine. Uskoro kreće i izgradnja pogona za proizvodnju PCR testova. Ponosan na Srbiju i njena dostignuća u medicini, farmaciji i zdravstvu!".

U proteklom periodu, u našu zemlju je došlo i dosta stranih državljana radi vakcinacije. Prema zvaničnim podacima Gradskog zavoda za javno zdravlje, u Beogradu je do sada vakcinisana 652.101 punoletna osoba, što iznosi 46,9 odsto punoletnog stanovništva prestonice, objavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Precizira da je, zaključno sa jučerašnjim danom, revakcinisano 37,8% punoletnog stanovništva, ili 525.701 osoba.

Video: Čadež: Obezbedili smo 10.000 vakcina i za privrednike iz regiona

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Simke

    16. maj 2021 | 11:24

    Najveće plate i najveće cene goriva... Kažu biće prosek plate 600 €... Koja je vajda ako litar zejtina bude 500 din.

  • Backo

    16. maj 2021 | 10:44

    Bionteck planira fabriku vakcina u Aziji I smatra da im treba za to godinu dana. Nasi predvidaju da im treba sest meseci. Praticu znatizeljno, ne kao politicar vec kao inzenjer koji radi vec 15 godina u jednoj od najvecih fabrika vakcina na svetu.

  • Podesen

    16. maj 2021 | 11:01

    Plasi me da nasi strucnjaci u ovoj fabrici ne zaposle ove sa sega mega faksom, poljoprivredne inzenjere, rudarske ing, saobracajne, masince, a da pravnika imamo i ekonomista taman.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>