• 2

U ponoć istekao rok za prijavu za 60 evra: Ovo je broj građana koji su podneli zahtev

Podsećamo, prijava je počela 28. aprila, a reč je o državnoj pomoći koja je deo trećeg ekonomskog paketa, donesenog zarad borbe protiv korona krize

  • 2
novac, štednja

Foto: Freepik

Više od dve nedelje trajala je prijava za državnu pomoć od 60 evra, odnosno "30 plus 30 evra". Građani su zahtev mogli da podnesu najpre elektronski, počev od 28. aprila, a rok je istekao juče, 15. maja.

Tim povodom, na svom Instagramu se oglasio i ministar finansija Siniša Mali, koji je napisao sledeće:

"Prijave za novčanu pomoć u iznosu od 60 evra, završene su sinoć u ponoć, a do tog trenutka prijavilo se ukupno 4.076.127 građana.

Ukupan broj prijavljenih građana, uključujući i penzionere, primaoce socijalne pomoći i Upravu za izvršenje krivičnih sankcija, koji su prijavljeni automatski, iznosi 5.864.073!

Ukupan broj isplaćenih do sada je 4.860.550, a svi ostali koji su se uspešno prijavili - dobiće novac najkasnije do kraja naredne nedelje."

Podsećamo i da je isplata prvih 30 evra krenula u sredu, 12. maja. Drugi deo pomoći stiže u novembru. Oko 1,7 miliona penzionera dobilo je svojih prvih 30 evra 6. maja, a dan kasnije je novac legao i za korisnike socijalne pomoći i građane na izdržavanju zatvorske kazne.

 

Takođe, Vlada Srbije je 6. maja usvojila uredbu o pomoći od 3.000 dinara, koju dobijaju svi vakcinisani građani, čak i oni koji su primili samo jednu dozu vakcine do 31. maja. Prijava za ovu vrstu pomoći kreće 1. juna i traje do 15. dana u tom mesecu.

- Svako ko se prijavi, dobiće do 20. juna tu dodatnu pomoć. Najstariji sugrađani koji su se vakcinisali nemaju potrebu da se prijavljuju, kao ni za ovih 60 evra - naveo je Mali tada.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>