• 2

Radnici konačno izborili veće zarade: Ovo je nova cena po satu, ali nisu svi privilegovani

Povećanje plate odnosiće se na oko pet odsto restorana Mekdonalds u SAD

  • 2
Mekdonalds, McDonald's, McDonalds, kompanija, logo

Foto: Tanjug/AP

Već duže vreme se u javnosti polemiše o visini zarade u Mekdonalds restoranima - u SAD, odnosno o tome koliko treba da iznosi minimalac. Nakon specijalnih obuka za zaposlene koje je Mek najavio, sada stiže još jedna novina.

Naime, najpoznatiji lanaca restorana za brzu hranu planira da poveća plate po satu, u proseku za deset odsto, u objektima u kojima direktno upravlja u SAD, a sve sa ciljem brzog zapošljavanja oko 10.000 novih ljudi.

Povećanje plate odnosiće se na oko pet odsto restorana Mekdonalds u SAD, odnosno na 36.500 zaposlenih. Minimalna zarada za zapošljavanje sada će biti od 11 do 17 dolara po satu za zaposlene, a od 15 do 20 dolara za menadžere, u zavisnosti od lokacije restorana.

Sve više kompanija u SAD bori se sa privlačenjem novozaposlenih za najmanje plaćena radna mesta, posebno u ugostiteljstvu.

Video: CASH TO GO spas kad god zaboravite da podignete keš s bankomata

(Telegraf Biznis/Beta)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loli

    Kad se sad nisam slogirao, pomislio sam u Srbiji se radnici izborili za vece plate pa reko dal je I to moguce da se u Srbiji desi ,ali kad sam procitao tekst eee onda je sve ok vratih se u realnost.

  • shone

    U poste u Srbiji je sat radnika od 1 do 3 i na najtežim poslovima sramota

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke