• 0

Priznanje LIDL za izvrsnost u upravljanju zaposlenima

Lidl Srbija dobio prestižni sertifikat Poslodavac Partner

  • 0
lidl

Foto: Promo

Kompanija Lidl Srbija najnoviji je nosilac sertifikata Poslodavac Partner, prestižnog priznanja konsultantske kuće SELECTIO za izvrsnost u upravljanju zaposlenima. Nezavisno priznanje struke, koje se dodeljuje kompanijama na osnovu stepena razvijenosti HR praksi, potvrđuje posvećenost Lidla Srbija dobrobiti zaposlenih, kako kroz obezbeđivanje kvalitetnih uslova rada, tako i kroz omogućavanje balansa između privatnog i poslovnog života.

Lidl je uspešno završio proces sertifikacije koji obuhvata pet oblasti: strategiji, regrutovanju i selekciji, upravljanju učinkom, usavršavanju i odnosu prema zaposlenima, i potvrdio da dostiže visoke standarde koje ovo priznanje podrazumeva. Najbolje rezultate kompanija je postigla u oblastima regrutovanja i selekcije, kao i odnosa prema zaposlenima, zahvaljujući pre svega transparentnim procesima selekcije, kvalitetnim obukama za zaposlene, fer odnosu i brojnim benefitima koji su zaposlenima dostupni.

- Veoma nas raduje ovo prestižno priznanje koje dolazi kao potvrda onoga čemu od osnivanja težimo -  da svi zaposleni u Lidlu budu zadovoljni i da rade u uslovima u kojima mogu da ostvare svoj pun potencijal. Stoga smo dobrobit naših zaposlenih stavili na prvo mesto i kao prioritete postavili stvaranje dobre atmosfere za rad i posvećeno i temeljno uvođenje u rad zaposlenih prema njihovim ličnim ambicijama i afinitetima. Svesni smo da našu kompaniju pokreću ljudi, pa zaposlenima pored atraktivne zarade i sigurne budućnosti, nudimo i brojne dodatne benefite poput privatnog zdravstvenog osiguranja, isplatu svakog minuta prekovremenog rada i uslova za kontinuirano usavršavanje - izjavila je Ivana Marković, izvršna direktorka Ljudskih resursa kompanije Lidl Srbija.

Sertifikat Poslodavac Partner ustanovljen je 2005. godine sa ciljem promovisanja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima i do sada je u procesu sertifikacije, koji podrazumeva ocenjivanja 45 najvažnijih HR procesa, učestvovalo više od 120 organizacija. Sertifikaciju poslodavaca sprovodi HR grupacija SELECTIO, organizacija sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti. Od strane ovog prestižnog nezavisnog tela Lidl Srbija je već prošle godine nagrađena priznanjem "Izvrsnost u izazovima", za kvalitetno i odgovorno upravljanje i brižan odnos prema zaposlenima u izazovnim okolnostima koje nam je donela pandemija koronavirusa.

Podsećamo da je Lidl Srbija dobitnik i prestižnog sertifikata "Top Employer Serbia i  "Top Employer Europe", za 2021. godinu na nivou države Srbije i teritorije Evrope zajedno sa Lidl kompanijama u još 18 zemalja, koje dodeljuje Top Employers Institute, vrednujući jasno definisane procese upravljanja ljudskim resursima koji utiču na izgradnju fer odnosa, kao i benefita koje kompanija pruža svojim zaposlenima. Poziciju jednog od najboljih poslodavca u Srbiji, Lidl Srbija opravdava konstantnom brigom i uslovima koje zaposleni imaju u ovoj kompaniji.

Dobijena priznanja i sertifikati predstavljaju odraz posvećenog odnosa kompanije Lidl prema svojim zaposlenima, kao poslodavca kog odlikuje snažan i pozitivan timski duh.

Kompanija nastavlja svoj rast i ekspanziju, nedavno je obeležen jubilej otvaranjem 50. Lidl prodavnice u Mladenovcu i sada Lidl tim broji više od 2.200 zaposlenih. Aktuelni otvoreni konkursi mogu se pronaći na zvaničnom sajtu kompanije: Pretraga otvorenih pozicija (lidl.rs).

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>