• 0

Bitka za prevlast: Poznata porodica preuzela fabriku koja je bila u rukama radnika

Nekada uspešna kompanija je u zlatnim vremenima zapošljavala oko 1.800 radnika, a danas ih, prema nezvaničnim informacijama, ima jedva 500

  • 0
Komoda, namestaj

Foto: Pixabay

Virovitički Tvin prešao je u ruke porodice Vampovac u čijem se vlasništvu nalaze još kompanije Pro Wood (nekadašnji DIK Đurđenovac) i virovitički Contorte, najveći proizvođač masivnog nameštaja u državi, piše Lider.

Oni su vlasnici više od 50 posto udela u Tvinu. Mirjana Vampovac je nekadašnja komercijalna direktorika Tvina, a njen sin Hrvoje vlasnik je Concortea i Pro Wooda koji zapošljavaju više od 500 radnika.

Novi predsednik Uprave Tvina od srede je Mario Mikolaš, suvlasnik Pro Wooda, a promenjen je i Nadzorni odbor.

Time je okončana višemesečna bitka za prevlast u Tvinu. Uprava, Nadzorni odbor, čelnici sindikata i udruženja malih deoničara javno su bili pozvali sve, njih oko hiljadu, da udele ne prodaju za manje od 716 kuna.

Tvrdili su kako tu cenu za preuzimanje svakog udela u kompaniji nudi grupacija italijanskih društava Gianbatiste Bersanellija. Otkrili su i da su počeli pregovori i s nemačkim proizvođačem nameštaja 3S Franken mobel GmbH koji nudi 735 kuna po udelu.

“3S Franken mobel GmbH je partner Tvina i proizvođač nameštaja s godišnjom dobiti od devet miliona evra”, navodi se u otvorenom pozivu.

Nekada uspešna kompanija u zlatnim vremenima zapošljavala je oko 1.800 radnika, a danas ih, prema nezvaničnim informacijama jedva oko 500.

Video: Kako od obične komode napraviti elegantan komad nameštaja: Vloger podelio kompletan proces izrade

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>