• 1

"Sveti Stefan" zatvoren ovog leta? Radnici poslati na odmor, rečeno im da traže drugi posao

Odluka "Amana" da pošalje radnike na odmor i da hotelski kompleks prvi put tokom leta bude po ključem, negativna je poruka u susret glavnoj turističkoj sezoni, pišu Vijesti

  • 1
foto Pixabay

Foto: Pixabay

Kompanija "Aman", koja upravlja elitnim crnogorskim hotelskim kompleksom, grad-hotelom "Sveti Stefan" i Vilom Miločer, neće ovog leta otvarati svoje objekte, a radnici su upućeni na odmor.

Više zaposlenih je saopštilo redakciji Vijesti da im je to predočeno na sastanku u ponedeljak i da im je rečeno da će u roku od deset dana dobiti više informacija o planovima za ovogodišnju sezonu.

Te informacije, međutim, Vijesti nisu mogle da provere u kompaniji "Adriatic properties", koja je zakupac hotelskog kompleksa Sveti Stefan - Miločer, jer izvršni direktor, Goran Bencun, nije odgovarao na telefonske pozive i poruke.

List dodaje da je, prema nezvaničnim informacijama, radnicima navodno rečeno da pokušaju da pronađu drugi posao jer će sa više od stotinu njih biti raskinuti ugovori.

U tekstu se podseća da je ta kompanija naturalizovanog Crnogorca, grčkog biznismena Petrosa Statisa, još 2007. godine dobila od državnih hotelskih kompanija HG Budvanska rivijera i HTP Miločer u 40-godišnji zakup najveći turistički brend.

"Ðukanović, koji je u prijateljskim vezama sa Statisom, kazao je tada da je razgovarao sa turističkim investitorima u Crnoj Gori i da je od njih čuo zaprepašćenje i strah od onoga što su videli posredstvom televizijskih kamera sa Miločera i Svetog Stefana'', pišu Vijesti.

Tih dana, meštani Svetog Stefana i Pržna su srušili ogradu koja vodi ka najlepšoj crnogorskoj plaži - Kraljičinoj plaži, koju je, kako navodi redakcija, nelegalno postavila kompanija "Adriatic properties".

Kraljičina plaža

Kraljičina plaža / Foto: Wikipedia/BokicaK

Odluka "Amana" da pošalje radnike na odmor i da hotelski kompleks prvi put tokom leta bude po ključem, negativna je poruka u susret glavnoj turističkoj sezoni od koje, nakon prošlogodišnjeg kraha, kompletna crnogorska turistička privredna očekuje da će biti dobra i da će im omogućiti da prežive do naredne sezone, piše list.

Takođe, primećuje da, dok se i dalje spekuliše da li će popularni "Sveti Stefan" zaista biti pod katancem, kompanija "Adriatic properties" ne odustaje od projekta gradnje novog hotela Kraljičina plaža i depadansa sa stanovima za tržište u Miločerskom parku, čemu su se usprotivili Opština Budva i meštani koji su u proteklih godinu dana u nekoliko navrata pozivali vladu i organizovali proteste da se zaustavi gradnja.

Video: Težak vam posao? A šta mislite kako je čistiti led sa mosta koji ide preko okeana

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    19. maj 2021 | 19:17

    VRATITE PASTROVICIMA RIBARIMA ODUZETE KUCE NA SVETOM STEFANU !!! OTETO PROKLETO!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>