• 7

5 najskupljih razvoda svih vremena: Bila i Melinde Gejts zasad nema na listi

Neke žene su dobro "zaradile" posle razvoda, i verovatno još nisu potrošile silni novac koji su dobile pre mnogo godina...

  • 7
Bil i Melinda Gejts Foto: Profimedia/AFP

Svetom je nedavno odjeknula vest da se slavni bračni par - Melinda i Bil Gejts - razvodi, nakon skoro tri decenije zajedničkog života. Posle 27 godina u braku i pokretanja zajedničkog biznisa, Fondacije Bila i Melinde Gejts, zatim nakon što su dobili troje dece, sada treba podeliti imovinu i bogatstvo.

To, zasigurno, neće biti lako, bez obzira na odnose među njima. Daily Mail je početkom maja napravio presek onoga što je "u igri", a to su vile, automobili, posedi, privatni avioni... Prema podacima koji su dostupni, Gejstovi nisu potpisali nikakav predbračni ugovor, što slavnog filantropa može dosta da košta.

Ipak, ovi supružnici iz SAD nisu jedini koji prolaze kroz tako skup razvod. Istorija ih pamti još najmanje 5...

5. Krećemo od poslednjeg mesta na listi najskupljih razvoda, a njega zauzimaju Majkl Džordan i Huanita Vanoj, čiji je zvanični rastanak koštao 168 miliona dolara. Par se razveo nakon 17 godina bračnog života, sporazumno. Chicago Business navodi da je Džordanova sada bivša supruga dobila 168 miliona dolara u brakorazvodnoj parnici, što je jedan od "najskupljih dogovora" u sportskom svetu.

4. O njihovom razvodu koji se desio 2010. (brak je sklopljen 2004. godine) brujao je ceo svet. Naime, razvod Tajger Vuds i Elin Nordegren koštao je 710 miliona dolara, i usledio je nakon preljubničkih skandala koji su pratili najveću zvezdu golfa na svetu. Par se upoznao kada se Elin preselila u SAD iz Švedske, a brak je okončan kada je otkriveno da je Vuds prevario suprugu sa menadžerkom noćnog kluba u Njujorku.

3. Rupert Murdok i Ana Man našli su se na sredini ove liste, budući da je njihov razvod koštao čak 1.7 milijardi dolara. Dakle, "napuštamo milione" i prelazimo na brojke sa devet nula. Američki medijski magnat razveo se od škotske novinarke davne 1999, i tada je započeta "era skupocenih razvoda". Man je dobila, ne samo 1.7 milijardi dolara u brakorazvodnoj parnici, već i dodatnih 110 miliona dolara u kešu.

2. Američki milijarder rođen u Francuskoj, Alek Vajldenštajn, bio je u braku sa Džoslin Vajldenštajn 21 godinu. Razvod je usledio 1999, a njegova sada bivša supruga na račun toga je dobila 3,8 milijardi dolara.

Alek i Džoslin Vajldenštajn Alek i Džoslin Vajldenštajn / Foto: Profimedia

1. Kao što možete da pretpostavite, pobednici u ovom "takmičenju" su Džef Bezos i Mekenzi Skot, čiji je razvod koštao neverovatnih 38 milijardi dolara. U braku su bili od 1993. do 2019. godine, a sve do danas - njihov razvod je najskuplji na svetu. Mekenzi je pre dve godine takoreći "preko noći" postala treća najbogatija žena na svetu.

Kada je reč o Bilu i Melindi Gejts, nisu se još uvek našli na ovoj listi, budući da nije poznato koliko će koštati razvod osnivača Majkrosofta i njegove dugogodišnje supruge. Ostaje da se vidi da li će uspeti da "preteknu" Džefa Bezosa i Mekenzi Skot.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilary

    20. maj 2021 | 10:22

    Šta li su sad smislili....😳?

  • André

    20. maj 2021 | 10:09

    Sad nasli da se razvode... Proračunato

  • Samo Zemun

    20. maj 2021 | 10:33

    Da li planeta trpi zbog njihovog razvoda? Razmirice nisu krenule na dan objave da se razvode...tako da...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>