• 1

Grčka otvorila 14 novih i modernizovanih pisti: "Solun konačno dobija aerodrom kakav zaslužuje"

Osim u Solunu projektom su obuhvaćeni aerodromi Aktion i Kavala

  • 1
avion, more, let, nebo

Foto: V.B.

 Grčka je završila trogodišnji projekat izgradnje i modernizacije 14 regionalnih aerodroma uključujući Solun, a vrednost radova bila je 440 miliona evra.

Premijer Kirjakos Micotakis izjavio je na svečanosti povodom završetka radova na proširenju kapaciteta solunskog međunarodnog aerodroma Makedonijada rekao da "Solun konačno dobija aerodrom kakav zaslužuje".

U renoviranje tog aerodroma uloženo je 100 miliona evra i on sad izgleda prilično drugačije, rekao je Micotakis dodajući da je napravljen novi veliki terminal, mnogo više trgovinskih objekata i da će moći da opsluži 10 miliona putnika godišnje i otvori 10.000 novih radnih mesta.

Osim u Solunu projektom su obuhvaćeni aerodromi Aktion i Kavala, kao i 11 aerodroma na ostrvima Krf, Krit, Kefalonija, Kos, Lezbos, Mikonos, Rodos, Samos, Santorini, Skijatos i Zakintos, prenosi ANA.

U okviru projekta izgrađeno je pet novih modernih aerodroma, isto toliko je prošireno, a modernizovana su četiri.

- Dok izlazimo iz pandemije nadamo se da će nam povećan letnji avio-saobraćaj omogućiti da se radujemo boljoj turističkoj sezoni nego što smo imali prošle godine - rekao je Micotakis.

Video: Zašto turisti ne mogu da se zasite ovog grčkog specijaliteta: Probali smo kraljevski giros

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    1. jul 2021 | 09:24

    Kod nas samo terminal kosta koliko sve nabrojano kod Grka...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>