• 0

Udeo Srbijagasa u Transportgasu prenet na državu: Konačno rešen problem koji nas je kočio ka EU

Obezbeđeni uslovi za sticanje statusa ovog preduzeća kao nezavisnog operatora transportnog sistema

  • 0
gasovod Foto: Pixabay

 Nadzorni odbor Srbijagasa doneo je Odluku o prenosu 100 posto udela u "Transportgas Srbija" doo sa JP "Srbijagas" na Republiku Srbiju u skladu sa Akcionim planom za sprovođenje aktivnosti u cilju reorganizacije JP "Srbijagas", koji je nedavno usvojila Vlada Srbije.

Kako je danas saopštilo JP "Srbijagas", time je započeta realizacija Vladinog Akcionog plana i ispunjavanje uslova iz Trećeg energetskog paketa i Zakona o energetici, a sve u cilju stvaranja preduslova za otvaranje klastera četiri u procesu pristupanja naše zemlje EU, koji se odnosi na zelenu agendu i infrastrukturnu povezanost.

Preduzeće "Transportgas Srbija" doo već je ranije izdvojeno iz sistema JP "Srbijagas", koje je ovo preduzeće osnovalo još 20. avgusta 2015. godine.

Od 1. oktobra 2019. godine "Transportgas Srbija" funkcioniše potpuno samostalno, a u prilog tome govori i činjenica da je preduzeće u prethodnom periodu, sa svojim korisnicima, na direktan način sklopilo ugovore o transportu prirodnog gasa.

U saopštenju se navodi da je prenosom udela sa JP "Srbijagas" na Republiku Srbiju, u potpunosti završen proces izdvajanja "Transportgas Srbija", kao i da su obezbeđeni uslovi za sticanje statusa ovog preduzeća kao nezavisnog operatora transportnog sistema u pogledu pravne forme, organizacije i odlučivanja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>