• 0

I Krugman okrenuo ploču: Večiti skeptik kaže da je bitkoin kult

"Možda je bolje na to gledati kao na kult s beskonačnim šansama za preživljavanje"

  • 0
Bitkoin, pad, pucanje balona Foto: Shutterstock

Bitkoin nije odgovarajuće sredstvo plaćanja i ima ozbiljne nedostatke. Ipak, čak i dugogodišnji bitkoin skeptik, čuveni nobelovac za ekonomiju Pol Krugman više ne veruje da će kriptovalute nestati.

Kako kaže, "bitkoin je kvazireligijski kult koji neprestano privlači nove sledbenike."

Prethodnih dana, kako su se događaji s digitalnim valutama povećavali, Krugman je u svojoj uobičajenoj komunikaciji s javnošću na svom Tviter nalogu napisao: "Bitkoin više ne možete da nazivate novim, postoji od 2009. godine. Od tada niko više nije uspeo da smisčli valjanu, legalnu upotrebu za to. "

Krugman dodaje da više neće tvrditi da je smrt bitkoina blizu.

- Svaki put kad se čini da će se to dogoditi, pojavi se nova grupa vernika. Možda je bolje na to gledati kao na kult s beskonačnim šansama za preživljavanje. To nije prikladno sredstvo plaćanja, ne možete ga koristiti kao stabilno utočište za svoju imovinu, a sigurno ne može biti ni obračunska jedinica. Njegova se vrednost temelji na uverenju da je to tehnološki način zaštite od neizbežnog kraja ere novca koji vlade troše za nekoliko dana ili, možda, za nekoliko vekova. Prema mom mišljenju je to kombinacija slobodarskih gluposti i tehno ritmova ", zaključuje Krugman.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>