• 2

Bitkoin sve više tone: Nedavno je premašio vrednost od 60.000, a sada je daleko ispod 40.000 dolara

Trenutni gubitak, ipak, ne znači da se bitkoin ili druge kriptovalute neće oporaviti. Mimo njega, najpoznatiji su etereum i dodžkoin

  • 2
kripto, bitkoin Foto: Freepik

Najpopularnija kriptovaluta, kojoj se u poslednje vreme okreću čak i najveći skeptici, počela je, međutim, drastično da pada. Podsećamo, polovinom marta bitkoin je premašio vrednost od 60.000 dinara, a sada vredi "samo" oko 36.500 dolara.

To je, zapravo, dokaz koliko tzv. rizične imovine mogu biti nepouzdane, odnosno opravdavaju to zvanje. Ali, u tome i jeste suština: da su pouzdanije, njihova vrednost ne bi toliko varirala i rasla. Oni koji su davnih dana prepoznali potencijal bitkoina, sada etereuma i ostalih kriptovaluta - sada su na dobitku, ali malo ko je zna šta nosi budućnost.

Pre 4 dana bitkoin je prvi put, posle 14 nedelja, pao na nivo ispod 40.000 dolara i tada je vredeo oko 38.585 dolara. Taj pad se sada nastavlja, a vrednost je umanjena i drugim digitalnim novčićima kao što su etereum i dodžkoin.

Trenutni gubitak, ipak, ne znači da se bitkoin neće oporaviti. "Možda je bolje na to gledati kao na kult s beskonačnim šansama za preživljavanje", rekao je čuveni nobelovac za ekonomiju Pol Krugman, koji više ne veruje u to da će kriptovalute nestati.

Video: Ukoliko vam neko podvali falsifikovanu novčanicu, ovako ćete je prepoznati

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    23. maj 2021 | 09:25

    NIJE RULET ZA SIROTINJU !!! CUVAJTE SVOJU CRKAVICU !!!

  • 1111

    23. maj 2021 | 11:37

    Da je taj neko imao 60 000 u kešu ostale bi mu iste pare . Ovako može da se uhvati za uši pa da igra . Kriptovaluta je prevara veka. Kao i covid.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>