• 2
 ≫ 

Top hoteli sa najlepšim krovnim terasama: Nude restorane na dva nivoa, infiniti bazene i hidromasažu

 ≫ 

U poslednje vreme gosti su počeli više pažnje da posvećuju i nekim drugim detaljima, kao što su krovne terase. Biti na vazduhu, a ne u zatvorenom prostoru, sada je možda važnije nego ikad

  • 2
terasa, kafe, leto

Foto: Freepik

Nije slučajnost što pričamo baš o hotelima, iako je 2020. porazila granu turizma i ugostiteljstva. Naime, nekima su upravo ovi, sve više luksuzni objekti, bili "druga kuća" ili kancelarija tokom pandemije.

Hoteli su menjali svoju namenu, privremeno, kako bi se prilagodili situaciju: gosti su takođe željni putovanja, koja se polako vraćaju, tako da ona primarna, turistička crta ostaje dominantna svakako. Neki su morali da stave ključ u bravu, možda čak i trajno, a neki snalažljiviji su našli način kako da zarade i s manjkom turista.

U poslednje vreme gosti su počeli više pažnje da posvećuju i nekim drugim detaljima, kao što su krovne terase. Biti na vazduhu, a ne u zatvorenom prostoru, sada je možda važnije nego ikad. Hoteli su to prepoznali, te konstantno ulažu u svoje eksterijere, bazene na krovu, prostrane terase.

Predstavljamo vam 9 trenutno najatraktivnijih hotelskih krovnih terasa na svetu:

Singer Palace hotel iz Rima je ušuškan u srcu grada, ima veliko stepenište u art deko stilu i krovni restoran i bar na čak dva nivoa. Ukratko - luksuz u malom. Ono što goste posebno oduševljava jeste velika terasa sa pogledom na jezgro italijanske prestonice. Butik hotel je svega nekoliko minuta udaljen od ključnih gradskih atrakcija.

singer palace

Foto: Printskrin/YT/Invidiosrl

Vijetnam nudi čak nekoliko atraktivnih hotela, sa popularnim terasama na krovu. U Hanoju se nalaze JM Marvel, Peridot Grand Hotel & SPA By Aira, zatim La Sinfonia Del Rey, La Siesta Diamond. Prvi u nizu ima 4 zvezdice, a kombinuje klasičan i moderan dizajn. Hanoi-Rooftop Bar & Coffee smešten je na 9. spratu.

LA SINFONIA DEL REY HOTEL & SPA, HANOJ, VIJETNAM

La Sinfonia Del Rey / Foto: Lasinfoniadelreyhotel.com

Za nijansu bolji je Butik Peridot Grand Hotel and Spa, koji ima čak 5 zvezdica. Hotel ima bar i infiniti bazen na krovu, tako da onima sa dubljim džepom nudi apsolutno nezaboravno iskustvo. I ništa manje atraktivan, treći po redu u ovom nizu, jeste hotel sa pogledom na jezero Hoan Kiem. Nudi prelepi restoran i Sky Bar iznad.

La Siesta Diamond je hotel i SPA, koji nudi magičan pogled na grad, dok u pozadini sviraju saksofon i violina. Prelepa krovna terasa smeštena je na 13-15. spratu, i ima tri preklapajuća nivoa stilskog barskog prostora u svetlarniku.

Popularni vijetnamski kompleks nudi i koktele kao što su La Vie en Rose, Stairway to Heaven i Espresstino, za potpuni užitak, uz pogled na jezero Hoan Kiem.

Marakeš (Maroko) obogaćen je hotelom Riad Kheirredine, koji je smešten izvan utabane staze, u blizini džamije Sidi Ben Slimane. Ambijent je tradicionalan, ima nekoliko dvorišta u kojima se može uživati, ali je svakako najveća atrakcija krovna terasa. Na njoj su ležaljke, mesta za sedenje, kao i restoran, odnosno bazen za zagrejanom vodom.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Riad Kheirredine (@riadkheirredine)

 

Ako volite Tursku i rado letujete u toj zemlji, oduševiće vas White House Hotel. Blizu je gradu i popularnim znamenitostima, kao što su Aja Sofija ili Topkapi, a s druge strane, njegova krovna terasa je ušuškana i prijatna za boravak. Idealna je i za posao, ako ste digitalni nomad.

White House Hotel, Istanbul

White House Hotel, Istanbul / Foto: Istanbulwhitehouse.com

Italijanski Kapri krije dragulj pod imenom Luxury Villa Excelsior Parco, a reč je o hotelu izgrađenom 1906. godine. Sa intime privatne terase možete uživati u pogledu na Tirensko more, zatim na Napuljski zaliv, dok se prava otmena oaza nalazi u Seaview Lounge Terrace. Uživajte u vrhunskim vinima i hidromasažnoj kupki.

U Kapadokiji (Turska) je hotel Osmanli, koji asocira na tradiciju i Orijent. Sa panoramske terase pruža se magičan pogled na dolinu ruža, a maltene možete dotaći balone koji lete iznad vas dok ispijate prvu jutarnju kafu, negde u zoru. Nalazi se nadomak svih istorijskih zgrada i muzeja u centru Kapadokije.

 

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • angelina

    24. maj 2021 | 11:30

    Predivnoo :) i ja sam se bacila na sredjivanje svoje terase. Kupila sam cvece raznih boja, i xenonlight ukrasne sijalice. Sada planiram jos neke detalje - jastuke jarkih boja i neku lepu prostirku.

  • Zeljka

    23. maj 2021 | 13:10

    Najlepsi pogled sam imala sa krovne terase u Istambulu.Hotel je mali a nije ni poznat ima samo 3 zvezdice.Ali je zato u centru starog grada.I ostao mi je u srcu

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>