• 1

Sutra počinje Kopaonik biznis forum: U fokusu ekonomske prognoze za Zapadni Balkan

Forum će i ove godine biti svojevrsna interaktivna platforma za razmenu mišljenja, argumentovanu, konstruktivnu raspravu, uz sagledavanje ključnih ekonomskih, zdravstvenih i društvenih izazova u periodu tokom i nakon pandemije virusa korona

  • 1
bankari Foto: Kopaonik Biznis Forum

Kopaonik biznis forum, u organizaciji Saveza ekonomista Srbije, počeće sutra u Beogradu i trajaće do 27. maja, a glavna tema ovogodišnjeg foruma, koji se održava u hibridnom formatu, biće "Svet posle kovida 19 - novi izvori rasta u promenjenim uslovima poslovanja".

Na 28. KBF-u biće ukupno održana 22 panela u beogradskom hotelu Metropol, uz limitran broj učesnika zbog epidemije. Novina u odnosu na sve prethodne jeste da će zdravstveni panel biti održan na početku foruma, u nameri da se istakne značaj ovog aspekta u borbi protiv pandemije.

Predviđeno je učešće više od 130 panelista, a omogućeno je besplatno praćenje rada foruma putem direktnih prenosa preko Jutjub platforme na sajtu KBF ili aplikacije. Na samom događaju biće prisutni svi moderatori i panelisti, predstavnici medija, kao i ograničeni broj posetilaca, predstavnika partnera i sponzora ovog događaja.

Forum će i ove godine biti svojevrsna interaktivna platforma za razmenu mišljenja, argumentovanu, konstruktivnu raspravu, uz sagledavanje ključnih ekonomskih, zdravstvenih i društvenih izazova u periodu tokom i nakon pandemije virusa korona.

Organizatori su najavili da će na ovogodišnjem 28. KBF-u vodeći domaći i inostrani ekonomski stručnjaci najveću pažnju pokloniti zdravstvenim temama, stanju u zdravstvu u Srbiji tokom pandemije, naučnom napretku u zdravstvu i njegovom doprinosu unapređenju kvaliteta personalizovane medicine u Srbiji.

Učesnici foruma, koji će biti završen obraćanjem predsednice vlade Ane Brnabić, biće gotovo svi predsednici privrednih komora zemalja Zapadnog Balkana, ambasadori u Srbiji, kao i regionalni direktori EIB, EBRD, Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

Učestvovaće i privrednici iz Srbije i regiona, iz bankarskog i osiguravajućeg sektora, IKT sektora, sektora trgovine, turizma, prerađivačke industrije, energetike, farmaceutske industrije, predstavnici javnih preduzeća i lokalne samouprave, domaći i strani ekonomski teoretičari.

Prvi panel u ponedeljak, kada je tzv. Nulti dan foruma, biće posvećen ekonomskim prognozama Zapadnog Balkana u 2020. i 2021, zatim će biti održan panel posvećen makroekonomskim kretanjima u Srbiji, a predviđen je i panel direktora privrednih komora u regionu.

Prvog dana foruma, u utorak, kada je i zvanično otvaranje, predviđeno je obraćanje guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković i ministra finansija, Siniše Malog. Biće organizovani i tradicionalni paneli povećeni 4. industrijskoj revoluciji, bankarstvu, osiguranju, stanju u Srbiji iz ugla domaćih i stranih investitora, kao i tzv. ambasadorski panel.

Video: Kako da budete produktivnji na poslu: Robot Buddy zna sve odgovore

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😂

    23. maj 2021 | 13:11

    A na forumu, glavni likovi mangupi koji su uništili srpsko bankarstvo,privredu,ekonomiju.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>