• 0

Brnabić: Nastup Srbije na izložbi u Dubaiju je kruna svih uspeha

Premijerka je navela da će se na toj manifestaciji naša zemlja predstaviti kao jedan od lidera u inovacijama, digitalizaciji, eUpravi, talentima, idejama

  • 0
Dubai, prevoz Foto: Pixabay/rojesh55

Srbija će predstaviti svoje biznis zajednice na vodećoj svetskoj poslovnoj manifestaciji, sajmu DUBAI EXPO 2020, koji će biti održan od oktobra 2021. do marta naredne godine, a premijerka Ana Brnabić kaže da će nastup Srbije na toj svetskoj izložbi biti kruna svih uspeha, postignutih od 2015, u obasti digitalizacije, kreativnih industrija i inovacija.

Na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavljen nastup Srbije u Dubajiu, u srpskom Paviljonu, planirano je i potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima tokom te velike svetske izložbe, koja je trebalo da bude održana prošle godine, ali je zbog pandemije odložena.

Brnabić je rekla da će se na toj manifestaciji Srbija predstaviti kao jedan od lidera u inovacijama, digitalizaciji, eUpravi, talentima, kreativnosti, idejama. Naglasila je da je Srbija danas po tome prepoznata, pored već svojih poznatih prednosti kao što su fantastično ukusna hrana, gostoprimstvo, predivni predeli i bogata kultura i tradicija.

Zajedno sa premijerkom, koja je ujedno i predsednica Koordinacionog tela za realizaciju nastupa Republike Srbije na Svetskoj izložbi, u predstavljanju koncepta učestvovala je i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija i generalna komesarka Republike Srbije za "Ekspo 2020 - Dubai", Tatjana Matić, zatim predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež, i viša savetnica predsednice Vlade Srbije za kreativne industrije i turizam i zamenica generalne komesarke Republike Srbije za "Ekspo 2020 - Dubai", Ana Ilić.

Video: Čadež: Obezbedili smo 10.000 vakcina i za privrednike iz regiona

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>