• 1

Veganska koža, baterije koje puni slana voda, sky bar, VIP sobe: Ovo je jahta od milijardu dolara

Zove se Miami, a delo je norveškog dizajnera sa prebivalištem u SAD

  • 1
Majami jahta Foto: Kurt Strand Design

Kada se radi o jahti po imenu Miami, možemo slobodno reći da je podjednako šarmantna kao istoimeni grad. Izabrati njene najbolje karakteristike nije nimalo lak zadatak.

U pitanju je 133 metra dugački brod, nastao kao delo norveškog dizajnera Kurta Strenda, sa bazom u Sjedinjenim Američkim Državama. Kako prenosi luxlife.rs, Norvežanin je osmislio ovaj fascinantni dizajn nakon što je razorni uragan Dorijan pogodio Bahame.

Koncept jahta je kreirana upotrebnom eco-friendly tehnika i alata, a nudi luksuz u najboljem mogućem ruhu. Osim toga, igraće ulogu spasilačkog broda, ukoliko se za tim ukaže potreba.

Miami upotrebljava hibridni sistem kao svoj pogonski sklop, koristeći tri električne kapsule koje napajaju generatori sa hidrogenskim gorivnim ćelijama, pri čemu je njena maksimalna brzina 20 čvorova. Dodatnu energiju će takođe obezbeđivati i dizel generatori, kao i baterije koje su pune slanom vodom.

Štaviše, solarni paneli i LED svetla takođe su deo njenog plana, dok će enterijeri biti okarakterisani veganskom kožom, recikliranim drvetom i čelikom, aluminijumom i plastikom.

Jahta će imati 10 VIP apartmana koji mogu primiti do 20 osoba, uključujući i master apartman od 300 kvadrata sa panoramskim pogledom, teretanom, spa kutkom, kancelarijom, vinskim podrumom i barom sa ogromnim televizorom.

Najviša paluba od šest koliko je ponuđeno, imaće sky bar koji nudi neverovatni pogled na more. Šlag na torti će biti trospratni noćni klub sa staklenim podovima, dok će tu biti i smeštaj za 44 člana posade.

U hitnim slučajevima, jahta će moći da priskoči u pomoć, tamo gde je neophodna, zajedno sa dva tendera, dva Mercedes G 6x6 off-road modela i dva heliodroma, sa hangarima.

Ukoliko ovaj model postane deo naše stvarnosti, sigurni smo da će njegova vrednost biti oko milijardu dolara. Budući da bogati i ultra-bogati konstantno traže načine da ostanu sigurni tokom pandemije i drugih životnih dešavanja, verujemo da će rado razbiti svoje "kasice prasice".

Video: Evo ko su najbogatije žene na svetu

(Telegraf Biznis/Foto: kurtstrand.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>