• 1

Ukidanje rominga sa Grčkom 1. jula: Cene iste kao u domaćem saobraćaju

Ministarka Tatjana Matić je podsetila da od 1. jula stupa na snagu poslednja faza implementacije sporazuma o smanjenju, odnosno ukidanju plaćanja cena rominga na teritoriji Zapadnog Balkana

  • 1
Žena devojka krevet mobilni telefon poruke

Foto: Shutterstock

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da se 1. jula za građane Srbije ukida plaćanje rominga u Grčkoj i da građani neće plaćati tarifu za inostranstvo.

- Radi se o sporazumu kojim se ukida plaćanje rominga, odnosno, građani više neće plaćati cenu rominga koja je postojala do sada, nego će u Grčkoj imati iste cene kao u domaćem saobraćaju - rekla je Matić za TV Pink.

Ministarka je podsetila da od 1. jula stupa na snagu poslednja faza implementacije sporazuma o smanjenju, odnosno ukidanju plaćanja cena rominga na teritoriji Zapadnog Balkana.

- To znači da u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Albaniji nećemo plaćati roming, nego će u ovim zemljama važiti cene iz paketa kao u domaćem saobraćaju, a njima se pridružuje i Grčka - rekla je Matić.

Ministarka je rekla da su pregovori Srbije i Grčke o ukidanju rominga trajali godinu i po i da je prošle godine postignnut načelni dogovor, ali da je konačni sporazum postignut tokom nedavne posete premijerke Ane Brnabić Atini.

- Premijerka je u razgovoru sa grčkim premijerom definitivno dogovorila ukidanje plaćanja rominga - rekla je Matić.

Video: Čadež: Obezbedili smo 10.000 vakcina i za privrednike iz regiona

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tane

    26. maj 2021 | 14:45

    To znaci da ce za one koji imaju takav paket sve biti besplatno i u Grckoj? Naravno da nije tako...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>