• 0

Evropa ima najpoželjniju luks destinaciju: Posećuju je turisti sa bogatstvom iznad 30 miliona dolara

Turistička organizacija Beča je član mreže od 2019. godine i ima savetodavnu ulogu u pogledu destinacija, ideja i kontakata

  • 0
beč

Foto: Peter Rigaud

Međunarodna mreža za organizaciju luksuznih putovanja "Traveller Made" proglasila je Beč za najpoželjniju destinaciju za 2021. godinu.

U trci za titulu Most Desired Preferred Destination, Beč je odneo pobedu protiv Ciriha, Japana, Novog Zelanda, Koreje i Australije. "Traveller Made" je vodeća mreža u oblasti luksuznih putovanja koja obuhvata 71 zemlju, 450 agencija i 3.500 tzv. Luxury Travel Designers.

Turistička organizacija Beča je član mreže od 2019. godine i ima savetodavnu ulogu u pogledu destinacija, ideja i kontakata. Osvajanje nagrade potvrđuje da austrijska prestonica nudi sve što luksuzno putovanje zahteva: ekskluzivnost, jedinstvenost i visoki kvalitet u svim oblastima.

Pored ponude u gradu, aktivno angažovanje Bečke turističke organizacije za vreme pandemije bilo je presudno za pobedu. Turistička organizacija Beča se od 2017. godine aktivno zalaže za etabliranje Beča kao luksuznog odredišta.

U luksuzne turiste se ubrajaju pojedinci sa imovinom čija neto vrednost iznosi više od 30 miliona dolara (Ultra High Net Worth Individuals) i preko jednog miliona dolara (High Net Worth Individuals).

beč

Foto: Paul Bauer

Turistička organizacija Beča pomoću ciljanih marketinških mera gradi kontakte sa tzv "čuvarima kapija", dok bečke kompanije u luksuznom sektoru podržava u ostvarivanju kontakta sa svojom ciljnom grupom.

- Izbor za najpoželjniju luksuznu destinaciju u 2021. godini je velika čast i važan signal za ciljnu grupu luksuznih turista koji su zbog stvaranja vrednosti od strateškog značaja za čitavu destinaciju - izjavio je Norbert Ketner, direktor Bečke turističke organizacije.

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke