• 0

Evropa ima najpoželjniju luks destinaciju: Posećuju je turisti sa bogatstvom iznad 30 miliona dolara

Turistička organizacija Beča je član mreže od 2019. godine i ima savetodavnu ulogu u pogledu destinacija, ideja i kontakata

  • 0
beč

Foto: Peter Rigaud

Međunarodna mreža za organizaciju luksuznih putovanja "Traveller Made" proglasila je Beč za najpoželjniju destinaciju za 2021. godinu.

U trci za titulu Most Desired Preferred Destination, Beč je odneo pobedu protiv Ciriha, Japana, Novog Zelanda, Koreje i Australije. "Traveller Made" je vodeća mreža u oblasti luksuznih putovanja koja obuhvata 71 zemlju, 450 agencija i 3.500 tzv. Luxury Travel Designers.

Turistička organizacija Beča je član mreže od 2019. godine i ima savetodavnu ulogu u pogledu destinacija, ideja i kontakata. Osvajanje nagrade potvrđuje da austrijska prestonica nudi sve što luksuzno putovanje zahteva: ekskluzivnost, jedinstvenost i visoki kvalitet u svim oblastima.

Pored ponude u gradu, aktivno angažovanje Bečke turističke organizacije za vreme pandemije bilo je presudno za pobedu. Turistička organizacija Beča se od 2017. godine aktivno zalaže za etabliranje Beča kao luksuznog odredišta.

U luksuzne turiste se ubrajaju pojedinci sa imovinom čija neto vrednost iznosi više od 30 miliona dolara (Ultra High Net Worth Individuals) i preko jednog miliona dolara (High Net Worth Individuals).

beč

Foto: Paul Bauer

Turistička organizacija Beča pomoću ciljanih marketinških mera gradi kontakte sa tzv "čuvarima kapija", dok bečke kompanije u luksuznom sektoru podržava u ostvarivanju kontakta sa svojom ciljnom grupom.

- Izbor za najpoželjniju luksuznu destinaciju u 2021. godini je velika čast i važan signal za ciljnu grupu luksuznih turista koji su zbog stvaranja vrednosti od strateškog značaja za čitavu destinaciju - izjavio je Norbert Ketner, direktor Bečke turističke organizacije.

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>