• 2

Dve nedelje na rajskom ostrvu 1,2 miliona RSD: Kuće od bambusa i bazeni s pogledom glavna atrakcija

Lepo vreme, sunce, voda, plaže, egzotika - to je sve što radnicima sada treba, nakon turbulentne 2020. godine, te se mnogo digitalnih nomada odlučuje za život ili odmor na Baliju

  • 2
Bali, kuća od bambusa

Foto: Shutterstock

Indonežansko ostrvo Bali jedna je od top svetskih lokacija za odmor, ali i za rad - na daljinu, barem prema aktuelnim informacijama. Lepo vreme, sunce, voda, plaže, egzotika - to je sve što radnicima sada treba, nakon turbulentne 2020. godine i posledica korone koje osećamo i sada.

Jubril Agoro iz Čikaga je nakon 10 godina života kao digitalni nomad, i boravka na Tajlandu, u Kolumbiji i Africi, u decembru 2020. stigao na ovo egzotično ostrvo. Kaže da je odabrao Bali zbog ljudi koji žive na njemu, a koji su "srdačni, mirnog duha". Ponudio je dva primera mesečnih rashoda koje radnici na daljinu mogu očekivati:

"Solo lifestyle" podrazumeva lep stan (500 dolara), električni trotinet/skuter (70 dolara), benzin (10 dolara), hranjenje napolju (300 dolara), članstvo u teretani (40 dolara), zabava (200 dolara) i masaže (7 dolara).

"Six-figure lifestyle" podrazumeva iznajmljivanje vile (1.000 dolara), motor (170 dolara), benzin (20 dolara), hranjenje napolju (600-700 dolara), članstvo u teretani uz grupne treninge (150 dolara), zabava (1.000 dolara) i masaže na mesečnom nivou (30 dolara).

Dakle, Bali vam, ukratko, pruža spoj rustičnog, tradicionalnog i modernog, a poseban hit su kuće od bambusa. Naravno, indonežanski biser obiluje i luksuznim hotelima/vilama, mada takvih objekata ima manje-više svuda u svetu. Specifični objekti od bambusa ili apartmani u vodi/među lijanama - jedan su od simbola Balija.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tropitecture (@tropitecture)

Cene značajno variraju, a ponuda je izuzetno široka: suzili smo pretragu, te tako smeštaj za dve osobe, od 1. do 15. juna, na Baliju može koštati čak 1,2 miliona dinara. U pitanju je Four Seasons Resort Bali. Nalazi se u zalivu Džimbaran, ima prostrano dvorište i bazen sa prelepim pogledom.

S druge strane, postoje vile gde bi vas boravak od 15 dana, u navedenom periodu, za dve odrasle osobe - koštao oko 80.000 dinara. Naravno, najskuplji deo ovog egzotičnog putovanja može biti avio-karta.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by JOHANNES & VIVIAN (@jovi_travel)

Ako pratite ponude preko Booking-a, primetićete da neki aranžmani mogu biti na izuzetnom popustu, ali je vreme boravka limitirano na neki određeni period, kao što je trenutno slučaj s vilom koja se izdaje za oko 56.000 dinara, a prvobitna cena je bila 162.000 dinara.

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke