• 2

Dve nedelje na rajskom ostrvu 1,2 miliona RSD: Kuće od bambusa i bazeni s pogledom glavna atrakcija

Lepo vreme, sunce, voda, plaže, egzotika - to je sve što radnicima sada treba, nakon turbulentne 2020. godine, te se mnogo digitalnih nomada odlučuje za život ili odmor na Baliju

  • 2
Bali, kuća od bambusa

Foto: Shutterstock

Indonežansko ostrvo Bali jedna je od top svetskih lokacija za odmor, ali i za rad - na daljinu, barem prema aktuelnim informacijama. Lepo vreme, sunce, voda, plaže, egzotika - to je sve što radnicima sada treba, nakon turbulentne 2020. godine i posledica korone koje osećamo i sada.

Jubril Agoro iz Čikaga je nakon 10 godina života kao digitalni nomad, i boravka na Tajlandu, u Kolumbiji i Africi, u decembru 2020. stigao na ovo egzotično ostrvo. Kaže da je odabrao Bali zbog ljudi koji žive na njemu, a koji su "srdačni, mirnog duha". Ponudio je dva primera mesečnih rashoda koje radnici na daljinu mogu očekivati:

"Solo lifestyle" podrazumeva lep stan (500 dolara), električni trotinet/skuter (70 dolara), benzin (10 dolara), hranjenje napolju (300 dolara), članstvo u teretani (40 dolara), zabava (200 dolara) i masaže (7 dolara).

"Six-figure lifestyle" podrazumeva iznajmljivanje vile (1.000 dolara), motor (170 dolara), benzin (20 dolara), hranjenje napolju (600-700 dolara), članstvo u teretani uz grupne treninge (150 dolara), zabava (1.000 dolara) i masaže na mesečnom nivou (30 dolara).

Dakle, Bali vam, ukratko, pruža spoj rustičnog, tradicionalnog i modernog, a poseban hit su kuće od bambusa. Naravno, indonežanski biser obiluje i luksuznim hotelima/vilama, mada takvih objekata ima manje-više svuda u svetu. Specifični objekti od bambusa ili apartmani u vodi/među lijanama - jedan su od simbola Balija.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tropitecture (@tropitecture)

 

Cene značajno variraju, a ponuda je izuzetno široka: suzili smo pretragu, te tako smeštaj za dve osobe, od 1. do 15. juna, na Baliju može koštati čak 1,2 miliona dinara. U pitanju je Four Seasons Resort Bali. Nalazi se u zalivu Džimbaran, ima prostrano dvorište i bazen sa prelepim pogledom.

S druge strane, postoje vile gde bi vas boravak od 15 dana, u navedenom periodu, za dve odrasle osobe - koštao oko 80.000 dinara. Naravno, najskuplji deo ovog egzotičnog putovanja može biti avio-karta.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by JOHANNES & VIVIAN (@jovi_travel)

 

Ako pratite ponude preko Booking-a, primetićete da neki aranžmani mogu biti na izuzetnom popustu, ali je vreme boravka limitirano na neki određeni period, kao što je trenutno slučaj s vilom koja se izdaje za oko 56.000 dinara, a prvobitna cena je bila 162.000 dinara.

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>