• 2

Harizmatični Amerikanac je i zvanično najplaćeniji glavni kuvar na televiziji

Forbes primećuje da je Triple D, kako Fijeri naziva svoj program, generisao više od 230 miliona dolara u 2020, na račun prihoda od reklama

  • 2
Guy Fieri Foto: Profimedia/ Joe Russo / MEGA / The Mega Agency

Američki kuvar Gaj Fijeri je do prošlog meseca imao prilično sladak ekskluzivni trogodišnji ugovor od 30 miliona evra, sa mrežom "Food Network".

Ali, njegove pregovaračke veštine su, očigledno, uspele da probiju dosadašnje granice, budući da je Forbes izvestio kako je Fijeri Fijeri potpisao novi trogodišnji ugovor - ovoga puta za čak 80 miliona dolara.

To znači da je Amerikanac, poznat po pojmu Flavortown (stanje uma, gde se zabava i hrana sreću u savršenoj harmoniji), sada najplaćeniji glavni kuvar na kablovskoj mreži. I to ne treba da čudi.

Forbes primećuje da je Triple D, kako Fijeri naziva svoj program, generisao više od 230 miliona dolara u 2020, na račun prihoda od reklama. I ne samo to, šou je neprestano privlačio publiku na mrežu od 2006. godine. "Discovery Networks", matična kuća "Food Network"-a, generalno nije mnogo darežljiva kada je reč o plaćanju svojih najvećih zvezda, navodi thetakeout.com.

Dalje se dodaje da se može opravdano pretpostaviti da je Fijeri iskoristio svoju ulogu zaštitnog lica, za više od četrnaest različitih franšiza ove mreže, kako bi osigurao dobru povišicu. Sada zarađuje više od Gordona Remzija. Amerikanac je, naime, pre 15 godina prvi put očarao javnost, pokazavši svoj pravi talenat i promišljenost.

Takvo trajanje i uspešno vođenje restorana ne možemo vezati za svaku TV ličnost. Gaj Fijeri ima 53 godine, a rođen je u saveznoj američkoj državi Ohajo. Ima nekoliko restorana u Kaliforniji.

Video: Mleko od kobile jedno je od najskupljih na svetu: Pola litre košta 1770 dinara a vredi i mnogo više

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera kojot

    26. maj 2021 | 18:19

    Americkog kontinenta masovno zdranje! Sve dok prosecni ameri imaju da odu u restoran brze hrane ili redovan restoran gde nije nista bolja hrana, sem ako narucis rebarca, to je za pohvalu.... nema promene u svetu! Sve dok njihova raja ne bude gladna, da nemoze da priusti restoran vec da kuva kuci, ovako ce da bude. Samo globalna pobuna americkog naroda moze da promeni rezim kod njih, a to ce da bude kad nebudu mogli da priuste restoran, tad krece promena, sve ostale price su bla, bla, bla....

  • zasto je

    26. maj 2021 | 19:03

    fieri kod nas fiJeri

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>