• 3
 ≫ 

Prilaz sa Dunava: Za pristan u Ramu odvojeno 23 miliona dinara

 ≫ 

Opština imala značajan turistički priliv sa čak 800 hiljada turista

  • 3
GOLUBAC TVRĐAVA, Golubačka tvrđava Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je danas da će projekat postavljanje pristana u Ramu, za koji je nadležno ministarstvo turizma opredelilo ukupno 23 miliona dinara, dodatno doprineti atraktivnosti ovog lokaliteta i omogućiti prilaz destinaciji sa Dunava.

Ministarka je istakla da opština Veliko Gradište ima značajne turističke potencijale koji mogu da privuku putnike ne samo iz regiona u kojem je već poznata, već i iz cele Evrope i udaljenih destinacija.

Kako je saopštilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija (MTTT), prilikom obilaska Ramske tvrđave, Srebrnog jezera i drugih lokaliteta na toj opštini sa predsednikom opštine Draganom Milićem i drugim predstavnicima lokalne samouprave, Matić je podsetila da je MTTT u periodu od 2015. do 2021. za projekte razvoja turizma u Velikom Gradištu ukupno opredelilo 179,6 miliona dinara.

"O tome koliko moramo da vodimo računa da nastavimo da podižemo ovu destinaciju govori i podatak da je čak i u pandemiji, prošle godine, ova opština imala značajan turistički priliv sa čak 800 hiljada turista", navela je ministarka.

Ona je napomenula da je u planu kreiranje kulturno turističke rute koja će povezati Viminacijum, Ramsku i Golubačku tvrđavu, zbog čega je prioritetno brzo postavljanje pristana u Ramu.

Ministarka je takođe rekla da je ministarstvo do sada pomoglo izgradnju Basketbol kampa i Sportske hale na Srebrnom jezeru i istakla da je potrebno sređivanje i samog jezera.

"Ulaganjem u ovaj lokalitet podstičemo razvoj sportskog i nautičkog turizma, koji su među prioritetnim strateškim opredeljenjima. Za razvoj sportskog turizma značajno je i brdo Gorica pored Dunava, a treba uzeti u obzir i potencijale verskog turizma, budući da i manastir Nimnik privlači veliki broj vernika i drugih posetilaca kao spomenik kulture", poručila je ministarka.

Video: Na kapiji Đerdapa i istočne Srbije: Golubac između istorije i budućnosti

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OniDE

    28. maj 2021 | 07:09

    Lepo dodjete leti malo na srebrno jezero i brodom krstarite do Golubca do te tvrdjave Dunavom ili kolima dvadesetak kilometara, vredi videti, platiti i vodiča da prodje sa vama, a pre svega toga kod Pozarevca usput obavezno vidite i Viminacijum, stari otkriveni rimski grad i skeleti mamuta koji su pronadjeni.

  • MK

    28. maj 2021 | 17:01

    Prelepo, vredi videti. Golubac, Milanovac, Tekija i Kladovo biseri Dunava.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>