• 0

Nemačke kompanije traže dobavljače iz Srbije: Više od 50 firmi iz najjače ekonomije Evrope

Ove godine, zainteresovane nemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora

  • 0
dostava, logistika Foto: Pixabay

Regionalni B2B projekat ove godine održava se u onlajn formatu od 27. septembra do 15. oktobra 2021. godine, sa ciljem da nemačke firme pronađu proizvođače iz traženih industrijskih sektora u Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana.

Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija), predstavništva nemačke privrede u zemljama Zapadnog Balkana (AHK), kao i nemačko Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V), organizuju regionalni B2B projekat "Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana" koji se sprovodi već sedmu godinu zaredom.

Prošle godine održano je preko 300 B2B sastanaka, uz učešće 52 srpske kompanije.

Ove godine, zainteresovane nemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, zainteresovani za usluge livenja, kovanja, štancovanja i savijanja delova, kao i sektora brizganja plastike i elektronike.

Cilj projekta je da nemačke firme pronađu proizvođače iz traženih privrednih oblasti u Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana, dok se koncept projekta bazira na "B2B – matchmaking" mehanizmu.

Preko 50 nemačkih kompanija potvrdilo je svoje učešće u projektu. Srpske kompanije koje su se prepoznale kao potencijalni dobavljač nekih od nemačkih kompanija, mogu da se prijave na sajtu Nemačko-srpske privredne komore (https://serbien.ahk.de/sr/), gde se takođe nalaze profili i uslovi nemačkih kompanija.

Rok za prijave je 17. jun 2021. godine. Broj mesta na ovom događaju je ograničen, tj. na događaju učestvuju samo one kompanije koje sa svojim proizvodnim portfolijom odgovaraju potrebama nemačkih kompanija.

Događaj se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekomoniju i energetiku SR Nemačke u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća SR Nemačke.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>