• 2

Primarno pitanje "zelene agende" u energetici: Vučić saslušao direktora EPS i sindikate

"Srbija ozbiljno posvećena uvođenju najviših standarda u korišćenju potencijala obnovljivih izvora", rekao je predsednik

  • 2
struja

Foto: Pixabay

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas u razgovoru sa direktorom EPS-a Miloradom Grčićem i predstavnikom Sindikata rudara Kolubare Miodragom Rankovićem, da je pitanje implementacije „zelene agende" jedno od najbitnijih u oblasti energetike, ali i da Srbija ne može da se liši prirodnih resursa koji omogućavaju energetsku nezavisnost države.

Vučić je sa Grčićem i Rankovićem razgovarao o budućnosti kompanije EPS i novim proizvodnim i razvojnim projektima, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je saslušao primedbe i predloge koje je u ime rudara Kolubare izneo predstavnik Sindikata i stavove JP „Elektroprivreda Srbije“, kao preduzeća od strateške važnosti za Republiku Srbiju.

Predsednik je naglasio da je pitanje implementacije „zelene agende“ jedno od najbitnijih u kompleksnoj oblasti energetike, istakavši da je Srbija ozbiljno posvećena uvođenju najviših standarda u korišćenju potencijala obnovljivih izvora energije i sledstveno tome - očuvanju životne sredine.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

S druge strane, predsednik Vučić je istakao da Srbija ne može da se liši i odrekne prirodnih resursa koji omogućavaju energetsku nezavisnost države, navodi se u saopštenju. Predsednik je posebno naglasio da će nastaviti razgovore sa predstavnicima Vlade Srbije i ekspertskom javnošću u cilju pronalaženja održivog rešenja, kako Srbija ne bi postala veliki uvoznik električne energije od 2030. godine.

Ranković je preneo zahtev rudara predsedniku Vučiću da poseti Kolubaru i odgovori na sva njihova pitanja.

Video: Ako struja udari na novčanike, ovo su trikovi kako da to izbegnete

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    Grčić je najveća štetočina EPSa

  • Kolubara

    Idemo....smena i nista osim smene zorane

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke