• 11
 ≫ 

Hrvatska primamljivija od Majorke: Nemci ove godine biraju naš komšiluk

 ≫ 

U reportaži se objašnjava da se u Hrvatsku može već i s brzim testom

  • 11
Opatija, Hrvatska, plaža, more, letovanje, odmor, Croatia

Foto: Tanjug/AP/Darko Bandić

Građani Nemačke neopisivo su iscrpljeni pandemijom. Vlada Nemačke od prvog trenutka je snažno nastojala da zaustavi epidemiju kovida; koliko zbog ljudskih života, toliko i zbog spasa ekonomije, što bržeg povratka koliko toliko normalnim načinima života, poput slobodnog pohađanja nastave u školama…

Uoči letnje turističke sezone na severnoj hemisferi RTL Deutschland objavio je reportažu o najboljim, najpogodnijim, najpraktičnijim, najsigurnijim turističkim odredištima za Nemce, ako je ikako moguće sve to u jednom.

Odabir su sveli na situaciju u kojoj je Majorka sve skuplja i prosečan Nemac traži način da nađe nešto drugo, prenose RTL vijesti.

- Majorka ove godine, na primer, sasvim lepo udara po novčaniku; cene leta su eksplodirale, poskupljuje najam automobila - navodi se u najavi reportaže o “dve povoljne i, kako se čini, sigurne alternative”. Jedna je Dominikanska Republika, a druga je Hrvatska.

U reportaži se objašnjava da se u Hrvatsku može već i s brzim testom. Dalje se navodi pregled cena koje pokazuju da je Majorka bitno skuplja od Hrvatske, i to počev već od cene putovanja, zatim cene litre piva u restoranu…

Nabraja se niz prednosti za turiste iz Nemačke ako bi se odlučili za Istru, koja je u tom trenutku imala incidenciju koronavirusa od 70:

- O takvoj incidenciji još uvek mnoge regije u Nemačkoj mogu samo da sanjaju -

U reportaži se još jednom navodi i to da Hrvatska živi od turizma, ali da je ovde trenutno 80 posto turista manje i, bar što se Istre tiče, epidemiološko stanje da je relativno dobro, a domaći stanovnici da su disciplinovani što se tiče epidemioloških mera.

Video: Telegraf anketa: Evo gde će Beograđani provesti odmor ovog leta

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baja

    28. maj 2021 | 16:54

    U Majorci zivi 80% Nemaca, nebih rekao da ce ih vise doc u komsiluk.

  • Vuk

    28. maj 2021 | 17:06

    Hahaha, pa gde će švabo nego kod svojih ustaških nacističkih satelita?!?!?!

  • deks

    28. maj 2021 | 18:52

    Bio sam na Majorci i mogu vam reci da je prelepa i usluga vrh Jrvatska dosta zaostaje

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>