• 23

"Niko nije ni blizu nas": Vučić izneo podatke o privrednom rastu

"Možemo da brže sustižemo evropske zemlje, da gradimo više puteva i pruga"

  • 23
Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U prethodnoj godini Srbija je nastavila svoj najbrži privredni rast, on je bio minus 0,9 i čudno je kad to kažete jer su svi oko nas bili od minus 15 do minus pet, niko nije bio ni blizu nas, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Zemlje koje su imale rast bruto domaćeg proizvoda (BDO) od minus 15 prošle godine moraće da rastu brže od Srbije kako bi ostale. One moraju da rastu više od nas jer će u suprotnom da nestanu", kazao je Vučić na sednici Glavnog odbora SNS.

On je istakao da je trgovina napredovala za 47 odsto, ako se sagleda april ove i april prošle godine, a industrijska proizvodnja 42 odsto.

"Dakle, pokazali smo da možemo da dižemo zemlju i merama koje smo donosili na najbolji mogući način i da možemo da uradimo mnogo dobrih i važnih stvari", dodao je.

Kako je rekao, u Srbiji je potrebno ustaljenu paradigmu gubitnika preokrenuti, da, kako kaže "ne budemo samo pobednici u sportu već i u ekonomiji".

"Možemo da brže sustižemo evropske zemlje, da gradimo više puteva i pruga i istovremeno unapređujemo vladavinu prava", istakao je Vučić.

Video: Prvi put u okviru Beogradskog univerziteta: Obuka menadžera za zaštitu podataka o ličnosti

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>