• 16
 ≫ 

Navala turista vozom na ovaj grad: Šest noćenja od 19.000 do 500.000 dinara, za svačiji džep

 ≫ 

Budući da period od 1. do 7. juna nije špic letnje sezone, u Splitu ćete naći i solidne apartmane sa dve zvezdice, ali i one luksuzne sa 5. Osim toga, grad obiluje otmenim hotelima koji tradicionalno drže paprene cene

  • 16
Split, plaža, more, odmor, panorama grada, luka, Hrvatska

Split / Foto: Shutterstock

Hrvatska je tokom krizne 2020. relativno dobro "upravljala" sezonom, s obzirom na globalni pad turizma i rastuće širenje virusa korona. Sada je Split posetilo više od 300 turista iz Češke, Slovačke i Mađarske, i to vozom, što je najveći dosadašnji grupni dolazak u 2021.

Zapravo, može se smatrati i zvaničnim početkom turističke sezone. Kako smo nedavno pisali, Hrvatska je, barem Nemcima, postala primamljivija od MajorkeS druge strane, Česi su već pohrlili, te je voz s turistima krenuo iz Praga u petak.

Inače, ovo je važan trenutak za obe zemlje, budući da je noćni voz koji je spajao dva grada poslednji put išao davne 1936. godine. Kako podseća agencija Beta, u projektu "Safe stay in Croatia" propisani su protokoli za siguran boravak u 25 kategorija: od hotela, kampova, privatnog smeštaja do javnog prevoza, avio-prevoza, luka, autobuskih prevoznika i rentakar agencija, kao i turističkih agencija, vodiča, muzeja i nacionalnih parkova.

Kada je reč o Splitu, možete naći smeštaj raznih kategorija i nivoa, uglavnom od 2 zvezdice pa do 5, zatim konkretno preko Booking-a možete pregledno da odaberete da li želite smeštaj s doručkom, parkiralištem, sopstvenim kupatilom, klimom, radnim prostorom, kuhinjom itd.

Suzili smo pretragu apartmana na one luksuzne, sa 5 zvezdica, kako bismo proverili kako se ove sezone kreću cenu u jednom od najposećenijih gradova na hrvatskom primorju. U ponudi su razne vile, a jedna košta čak 529.000 dinara za dvoje odraslih, u periodu od 1. do 7. juna.

Ovo svakako nije klasičan apartman, već impozantna kuća sa tri spavaće sobe, udaljena 400 metara od Dioklecijanove palate. Ocena na Booking-u: 9,9. Ocenu 10 dobila je vila smeštena u samo srcu Splita, gde 6 noćenja u istom prolećno-letnjem periodu košta oko 370.000 dinara.

Split, plaža, more, odmor, panorama grada, luka, Hrvatska

Split / Foto: Shutterstock

S druge strane, možete iznajmiti i apartman sa pet zvezdica, na isto toliko dana, za nešto manje od 60.000 dinara. Neki prosek cena je između 100.000 i 200.000 dinara, u odnosu na navedene parametre.

Budući da period od 1. do 7. juna nije špic letnje sezone, u Splitu ćete naći i solidne apartmane sa dve zvezdice, za oko 28.000 dinara, za sedam dana. Osim toga, naišli smo na apartman koji se izdaje za svega 19.000 dinara, mada je neki prosek 45 do 50 hiljada.

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf Biznis)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>