• 3

Još jedan poražavajući podatak iz Italije: Sindikati protestuju kako bi se sprečile tragedije

Povodom povećanja broja smrtnih slučajeva na poslu, nekoliko sindikata zajednički su organzovali protestna okupljanja ispred zgrada javnih institucija

  • 3
Građevinac, merdevine, gradnja, radnik na građevini

Foto: Shutterstock

Pre nekoliko dana u Italiji je praktično izbio skandal jer je otkriveno da su radnici radili čak 10 sati dnevno, 7 dana u nedelji, za 300 do 600 evra. Za takve prestupe italijanski zakon predviđa zatvorsku kaznu.

Reč je o kineskim državljanima, bez dozvole boravka, a vlasnici dve kompanije takođe su Kinezi. Sada, nažalost, dolazi još jedna nepovoljna vest iz Italije.

Naime, u prva tri meseca ove godine tamo je broj poginulih na radu za gotovo 10 odsto veći nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz Državnog instituta za zaštitu od nesreće na radu (INAIL).

Samo u aprilu 306 radnika je poginulo na radnom mestu, dok prema pisanju levičarskog "Manifesta", podaci za maj još uvek nisu poznati. Prema saopštenju Instituta, najviše nesreća na radu se dešava u industriji, zatim u sektoru uslužnih delatnosti i poljoprivredi, pri čemu češće stradaju muškarci nego žene.

Povodom povećanja broja smrtnih slučajeva na poslu, nekoliko sindikata zajednički su organzovali protestna okupljanja ispred zgrada javnih institucija u gradovima širom Italije da bi, s jedne strane - dali podršku radnicima, a s druge strane - skrenuli pažnju vlasti na taj rastući problem.

Video: Mišići za poneti: Više nema brige kada nabacite višak kilograma jer sve možete da rešite za 500€

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nigde

    30. maj 2021 | 12:50

    Nigde u svetu nije dobro, samo je srbija oaza, svi se nešto bune, protestuju, nezadovoljni, na sreću, nama je super, ćutimo, zadovoljni...

  • zeljko

    30. maj 2021 | 12:53

    A sta rade nasa gospoda sindikalci?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>