• 0
 ≫ 

Biznismen seli posao sa Svetog Stefana u Srbiju: Prodaje i Univerzal banku

 ≫ 

Grčki biznismen je naveo i da će prodati Univerzal Kapital banku u Crnoj Gori Italijanima

  • 0
foto Pixabay

Foto: Pixabay

Grčki biznismen Petros Statis, vlasnik kompanije Adrijatik Propertis, koja je zakupac Svetog Stefana, izjavio je da Aman odlazi iz Crne Gore i najavio prodaju tamošnje Univerzal Kapital banke i pokretanje novog biznisa u Srbiji.

Statis je u intervjuu za tv A1 potvrdio da je njihov operater, Aman, rešio da zatvori poslovanje na Svetom Stefanu za ovo leto, naglasivši da je odluka o tome da tamo više ne može da se posluje bila Amanova a ne njegova.

"Ovo je šteta za mene, finansijski, i zato, kao i za svaki međunarodni ugovor, postoji arbitraža, u ovom slučaju sa sedištem u Londonu, i tamo ćemo videti ko je u pravu", dodao je on.

Ocenjujući da "izgleda da Crna Gora ne može da podrži ovakvu investiciju", Statis je naglasio da mu je žao zbog toga i da smatra da je to velika greška ne samo prema njemu kao investitoru, već i za zemlju i za narod Crne Gore, prenosi portal investitor. me.

Takođe je najavio da planira da pokrene biznis u glavnom gradu Srbije.

"Ja sam iz balkanske zemlje, tako da se osećam sjajno na celom Balkanu. Ali moram da kažem da je razvoj Beograda zaista vrlo, vrlo impresivan. I ovaj novi projekat ''Beograd na vodi'' koji sam video, i u kome želim da učestvujem, sve to zajedno mislim da ide u zaista dobrom pravcu. Tu je i stabilnost, što je važno", rekao je on.

Planira da uradi nešto novo u Beogradu, nada se vrlo brzo. "Biće luksuzan restoran", kaže, ali nije želeo više da otkriva.

Statis je naveo da se više ne oseća dobrodošlim u Crnoj Gori jer, kako je objasnio, ne oseća nikakvo poštovanje već duže vreme.

Grčki biznismen je naveo i da će prodati Univerzal Kapital banku u Crnoj Gori Italijanima.

Odgovarajući na pitanje da li je predsednik Crne Gore Milo Ðukanović njegov poslovni partner u investicijama u Crnoj Gori ili negde drugo odgovorio je odrično. Prema njegovim rečima, Ðukanović podržava projekat Sveti Stefan, koji je, smatra Statis, najprestižniji projekat u Crnoj Gori i ne samo tu.

Video: Jedna noć u njemu vredi kao prosečna plata u Srbiji: Otvara se prvi plutajući rizort na svetu

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>