• 1
 ≫ 

Drobnjak: "Na jesen gradnja puta od Prijepolja do Zlatara". Kakav je plan i za Pančevački most?

 ≫ 

Drobnjak kaže i da je u subotu obišao radove na saobraćajnici Požega-Preljina, gde je "najvažnije da se završi deonica od Preljine do Pakovraće, u dužini oko 11 km"

  • 1
Zlatar

Foto: Shutterstock

- Početak izgradnje deonice puta između Prijepolja i Zlatara očekuje se u avgustu ili septembru - izjavio je danas v.d. direktora "Puteva Srbije", Zoran Drobnjak, i dodao da je u toku izrada projekta.

- Tu imamo da uradimo i 6,5 km od Prijepolja do manastira Mileševa, koji u oktobru slavi 800 godina postojanja, a na ovom delu treba da uradimo i kanalizaciju, vodovod - naveo je gostujući na jednoj domaćoj televiziji.

Drobnjak kaže da je u subotu obišao radove na saobraćajnici Požega-Preljina, gde je "najvažnije da se završi deonica od Preljine do Pakovraće, u dužini oko 11 km, da više ne bi bilo problema i zastoja na obilaznici oko Čačka, kao što je bilo za prvomajske praznike".

Naglašava i da je politika zemlje da se, osim auto-puteva i brzih saobraćajnica, rade i manji putevi, i potvrdio je da će Evropska banka za obnovu i razvoj i Svetska banka - Srbiji dati kredit za izgradnju lokalnih puteva.

Ovi putevi su, prema njegovim rečima, veoma važni za ostanak mladih u selima i eventualni povratak onih koji su već otišli. Kada je reč o lokalnim putevima, naveo je da će se neki raditi, a drugi rehabilitovati.

- Radićemo rehabilitaciju puta od Donjeg Milanovca ka Kladovu, zatim od Kučeva prema Majdanpeku. Radimo deonicu od Merošine prema Prokuplju, koja je veoma loša, idemo da radimo postojeći put od Prokuplja do Merdara - naveo je Drobnjak.

Na pitanje šta će biti sa Pančevačkim mostom, da li će se rekonstruisati postojeći ili graditi novi, Drobnjak je rekao da se ide na izgradnju sektora C obilaznice od Bubanj potoka do Pančeva, i da će se tu raditi novi putnički i železnički most preko Dunava.

Video: Čadež na elektotrotinetu u Palatu Srbije: Za manje zagađenja vazduha i više biciklističkih staza

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Put

    31. maj 2021 | 16:45

    Nadjite neko resenje od Ustanicke,Smederevski put preopterecenen posebno kod kafica"Kocka"resavajte to

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>