• 6
 ≫ 

Poreska uprava objavila kalendar za jun: Estrada prva da uplati porez, ovo je datum

 ≫ 

Do 7. juna treba dostaviti obaveštenja o zaključenim ugovorima po osnovu estradnih programa u prethodnom mesecu

 • 6
porez

Foto: Unsplash

Poreska uprava objavila je poreski kalendar za jun, u kome je navela kada obveznici treba da podnesu određene prijave i izmire obaveze po njima.

Podseća se da do 7. juna treba dostaviti obaveštenja o zaključenim ugovorima po osnovu estradnih programa u prethodnom mesecu, kao i izveštaje o izvršenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom za prethodni mesec i uplatiti sredstva po tom osnovu.

Poreska uprava navodi da je 10. jun rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja za prethodni mesec.

Do istog datuma poreski dužnici iz člana 10. Zakona o PDV-u treba da podnesu poreske prijave i plate PDV za prethodni mesec, podseća Poreska uprava. Plaćanje akontacije poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za prethodni mesec dospeva 15. juna, kao i plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike, za domaće državljane zaposlene u inostranstvu i za inostrane penzionere.

Isti datum, 15. jun, rok je i za podnošenje poreske prijave i plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva za prethodni mesec, i za podnošenje poreske prijave i plaćanje PDV-a za prethodni mesec.

Plaćanje obračunate akcize za period od 16. do kraja prethodnog meseca i podnošenje prijave o obračunu akcize na električnu energiju za krajnju potrošnju za prethodni mesec takođe dospevaju 15. juna.

Krajam meseca, 29. juna, dospeva obaveza podnošenja poreske prijave, poreskog bilansa i dokumentacije za akontaciono - konačno utvrđivanje poreza na dobit pravnih lica, poreski bilans za nedobitnu organizaciju koja primenjuje kontni plan za budžetski sistem poreski bilans za nedobitnu organizaciju koja primenjuje kontni okvir za privredna društva, zadruge i preduzetnike, odnosno kontni okvir za druga pravna lica, bilans za nedobitnu organizaciju koja primenjuje kontni okvir za banke i za Narodnu banku Srbije.

Istog datuma dospeva plaćanje razlike između konačno obračunatog poreza na dobit za 2020. godinu i plaćenih akontacija. Plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za neisplaćene zarade za maj 2021. godine dospeva 30. juna, kao i plaćanje obračunate akcize za period od 01. do 15. dana u mesecu, navodi Poreska uprava.

Video: Od ponoći počinje prijava za 3.000 dinara za vakcinisane

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • .

  2. jun 2021 | 08:54

  Pevalo se pod tušem zadnjih godinu dana,treba to sad platit.

  10
  0

  Podelite komentar

 • Srbin

  2. jun 2021 | 08:17

  Sad puni, udri samo. Prvo estrada ona se ubila od posla predhodnih meseci. Mamu .....

  10
  1

  Podelite komentar

 • Lord

  2. jun 2021 | 09:06

  Da,da,evo sad ce...

  8
  0

  Podelite komentar