• 1

Zašto je popularni Teslin model ostao bez važne odlike, a cene skaču 5. put za nekoliko meseci?

U maju je američka kompanija za e-vozila povećala cene za Model 3 i Model Y. Na pitanje "Zbog čega?", Ilon Mask ovako odgovara...

  • 1
Ilon Mask, Elon Musk

Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Povodom rasta cena Teslinih vozila odmah se oglasio vlasnik kompanije, Ilon Mask, i to ponovo putem svoje omiljene društvene mreže - Tvitera.

On je napisao da je do poskupljenja došlo zbog zastoja u lancu snabdevanja u automobilskoj industriji, a posebno kada je reč o sirovinama. Inače, već duže vreme postoji problem s manjkom čipova na tržištu.

"Cene rastu zbog velikog pritiska cena u lancu snabdevanja u celoj industriji, posebno sirovina", napisao je Mask juče, što je njegov odgovor na poruku neslaganja s Teslinim podizanjem cena vozila, a uklanjanjem određenih svojstava modela Y.

U maju je američka kompanija za e-vozila povećala cene za Model 3 i Model Y. Sajt "Electrek" je naveo da je to, naime, peto povećanje cena u samo nekoliko meseci.

Mask je u aprilu rekao da Tesla proživljava "neke od najtežih izazova u lancu snabdevanja", kao razlog navodeći nestašicu čipova. Tada je, međutim, rekao da je taj problem uglavnom rešen.

 

Ali, juče je "Electrek" izvestio da novi vlasnici Teslinog Modela Y kažu kako se njihova električna vozila isporučuju bez lumbalne potpore na suvozačevom sedištu.

Video: Čadež na elektotrotinetu u Palatu Srbije: Za manje zagađenja vazduha i više biciklističkih staza

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    2. jun 2021 | 13:17

    Kinezi proizvode sve. Od cipova , gradjavinskog materijala preko medicinske opreme,lekova do svemirske opreme. E sada su mali zuti stvorili potraznjy i digli cene x2. Ko se spremio zaradice.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>