• 1

Srpske "čiste sobe" za rusku fabriku lekova

Srpska kompanija na ovom poslu projektuje proizvodi i montira kompletnu najsavremeniju tehnološku opremu za sistem grejanja

  • 1
Saopštenje za medije - Čadež- Termovent - Rusija: Srpske „čiste sobe“ za rusku fabriku lekova Foto: Privredna Komora Srbije

Danas je u rad pušten potpuno automatizovani proizvodni deo fabrike lekova "Farmasintez - Nord" koji je "čistim sobama" po sistemu "ključ u ruke" opremila srpska kompanija "Termovent", saopštila je Privredna komora Srbije.

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež, koji je prisustvovao otvaranju, istakao je da je reč o najvećem projektu koji je ''Termovent'' radio kada su u pitanju ''čiste sobe'' i proizvodnja lekova.

"To je više od 6.000 kvadrata ''čistih soba'', povezanih proizvodnih celina izgrađenih veoma komplikovanim tehnologijama“, rekao je on.

Dodao je da će, kada projekat bude u potpunosti realizovan, to biti najveća proizvodanja u Rusiji onkoloških preparata i drugih lekova.

On je istakao da je „Termoventom“ ne samo regionalni već i evropski lider u ovoj oblasti.

Srpska kompanija na ovom poslu projektuje, proizvodi i montira kompletnu najsavremeniju tehnološku opremu za sistem grejanja, ventilacije i klimatizacije i upravljanja, koji obezbeđuje sterilne uslove prema najvišim standardima i zahtevima farmaceutske proizvodnje.

Paralelno sa završetkom radova na proizvodnom delu fabrike, kompanija privodi kraju i poslove na medicinsko-biohemijskoj laboratoriji, centru za istraživanje i razvoj i drugim delovima kompleksa „Farmasintez - Nord”.

Predsednik Termoventa Dušan Perović izjavio je da je ta kompanija povezala četiri različite tehnologije i napravila veliki broj laboratorija.

Generalni direktor „Farmasintez - Nord" Mihail Kvašnjikov izjavio je da su „čiste sobe“ su vrlo jedinstven poduhvat i da je „Termovent“ ispunio veoma zahtevene uslove tendera.

Predsednik PKS Marko Čadež u Sankt Peterburgu učestvuje na 24. Međunarodnom ekonomskom forumu koji traje do 5. juna.

Video: Ovako se u 2 klika prijavljuje za 3000 dinara od vakcine

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    2. jun 2021 | 17:46

    Bravo, samo satađivati sa Istokom, za Srbiju na Istoku IZLAZI SUNCE, čista realnost!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>