• 0

Tesla pokreće lanac restorana: Dok punite automobil, služiće vas konobar robot

Lanac Teslinih restorana krasiće veliko slovo T iz logotipa

  • 0
Tesla Model 3 Foto: Pixabay

Ilon Mask najavljuje iskorak u ugostiteljski biznis, pokretanjem lanca restorana pod imenom brenda Tesla.

Tačnije, Tesla je podnela zahteve za zaštitne znakove koji pokrivaju kategorije "restaurant services, pop-up restaurant services, self-service restaurant services i take-out restaurant services", što znači da se odnose na sve vrste ugostiteljske ponude jela i pića, od klasičnih restorana pa sve do restorana brze hrane i usluga "hrane za van".

Ako se pitate šta će povezati kompaniju Tesla s lancem ugostiteljskih objekata, odgovor je zapravo vrlo jednostavan. Kao što na mnogim benzinskim stanicama imate razne restorane i restorančiće, tako ćete i na Teslinim Supercharger stanicama za punjenje električnih automobila imati "propratne sadržaje" koji će vam omogućiti da nešto prezalogajite pre, u toku, ili nakon punjenja vašeg električnog ljubimca.

Tesla je ovo već zapravo testirao u Kaliforniji kada je uveo mali kiosk s ponudom jela i pića, a sada to žele da podignu na znatno viši nivo.

Lanac Teslinih restorana krasiće veliko slovo T iz logotipa, a Mask i ekipa su takođe za restoranske potrebe podneli zahtev za zaštitni znak samog imena Tesla.

Kako bi bili još zanimljiviji posetiocima, Tesla supercharger restorani će biti tematski dizajnirani i u njima će se naći brojne tehnologije koje krase Maskovu automobilsku kompaniju pa možda vidimo i konobara robota s Tesla auto-pilotom.

Video: Ilon Mask, biznismen i genije koji planira da pravi grad na Marsu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>