• 4

Pevačica Ljubica nije kukala jer nema nastupa: Od početka korone promenila je tri posla

Tokom svih ovih meseci bilo je mnogo govora o tome kako i od čega žive muzičari u vreme epidemije, a kako kažu, nisu ih mimoišli ni loši komentari koji su ih poprilično zaboleli

  • 4
Ljubica Krsmanović Foto: Rina.rs

Posao muzičara bio je jedan od najugroženijih tokom pandemije. Ljubica Krsmanović bavi se pevanjem već 18 godina, a prethodnih 14 meseci bilo je veoma teško, jer su ona i njene kolege iz benda morali da otkažu sve dogovorene nastupe.

Međutim, ovi muzičari nisu očajavali već su za vreme epidemije našli nove poslove i tako sebi i svojim porodicama obezbedili egzistenciju. Kad se na njenom mikrofonu počela skupljati prašina, ona ga je zamenila. Prvo je prošle godine radila kao bebisiterka, zatim brala maline, a je sada našla posao u prehrambenoj radnji.

- Prošle godine bilo je veoma teško, mnogo dilema i razmišljanja duboko u noć - kako i šta dalje. Kada je prvobitni šok prošao i kad sam se pomirila sa činjenicm da od nastupa dugo neće biti ništa, odlučila sam da okrenem drugi list. Naučila sam i ranije da budem borac, pa tako ni ovaj put nisam odustala i čekala pomoć - rekla je Ljubica.

Pronašla je posao, ali ni to nije bilo toliko lako jer je morala da se izbori i sa mnogim predrasudama koje su vezane upravo za žene koje se bave pevanjem.

- Između redova sam mogla da shvatim da ne žele da zaposle pevačicu, ne znam iz kojih razloga, ali svakako to su predrasude koje nas prate. Međutim, svojim radom dokazala sam da tome svakako nema mesta. Kad sve ovo prođe planiram da se vratim pevanju, ali i da zadržim posao u prodavnici - kaže Ljubica.

Tokom svih ovih meseci bilo je mnogo govora o tome kako i od čega žive muzičari u vreme epidemije, a kako kažu, nisu ih mimoišli ni loši komentari koji su ih poprilično zaboleli.

- Bilo je onih koji su se radovali našoj muci. Često smo čuli da idemo da uzmemo lopatu i da kopamo, a niko ne zna koliko zapravo truda i vremena smo ulagali da bismo postali muzičari. Nije to baš tako lako kako nekome možda izgleda. Bilo je i onih koji su nam pružili podršku i to, naravno, nikad nećemo zaboraviti - kaže pevač Mladen Cvetković.

Finansijski gubici koje su pretrpeli su izrazito veliki, jer su u doba epidemije morali da otkažu preko 100 veselja. Ipak, sa uzdignutom glavom i muški čalnovi "Stop" benda iz Gornjeg Milanovca pronašli su posao. Sada se ipak nadaju da će se život konačno vratiti u normalu, kada je provod uz muziku bio naša realnost.

Video: Njemu su lopovi obrali tonu trešanja: Marko razočaran hoće sve da počupa

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    5. jun 2021 | 21:05

    A koliko truda su fakultetski obrazovani ljudi uložili i mnogi ne rade u struci? Svaka čast ovoj pevačici. Nju nije ni blam, a Bogami i ne gadi joj se da radi inešto drugo. Niko se ne naslađujete vašom situacijom, ali i ne prihvatamo stav, da je muzika jedino čime možete i hoćete da se bavite. Blago meni, zasučite rukave i na bilo koji drugi posao.

  • Alan Ford

    5. jun 2021 | 23:32

    Svaka cast, ko radi, neboji se gladi. Eh, da su i drugi ovakvi kao ova dama, neki nazalost vise vole kukat i trazit milostinju a neradit.

  • Др

    6. jun 2021 | 07:03

    Ма, без везе! Какав је то живот ако не доминира, пржи......

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>