• 8
 ≫ 

Počela prijava telefonom za 3.000 dinara: Do sada ima 1.000.000 prijavljenih vakcinisanih građana

 ≫ 

Elektronska prijava na sajtu pmi.trezor.gov.rs počela je 1. juna

  • 8
čovek priča mobilnim Foto: Pixabay

Do sada se u Srbiji za pomoć države od 3.000 dinara za vakcinisane građane elektronskim putem prijavilo 1.000.000 ljudi, a u ponoć je počeo da radi i kontakt centar za telefonsku prijavu za tu vrstu pomoći, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Elektronska prijava na sajtu pmi.trezor.gov.rs počela je 1. juna, a od ponoći su za tu pomoć mogli da se prijave vakcinisani građani i na broj telefona 0800/100-302. Poziv je besplatan, a građani će u kontakt centru čuti automatski snimljen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave.

Prema Uredbi o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, za pomoć se mogu prijaviti svi državljani Srbije stariji od 16 godina, koji su na teritoriji Srbije, zaključno sa 31. majem, primili makar jednu dozu vakcine, čiju je bezbednost, efikasnost i kvalitet potvrdila Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije i izdala dozvolu za upotrebu leka.

Takođe, za pomoć od 3.000 dinara se mogu prijavi i oni koji su iskazali interesovanje za imunizaciju preko portala eUprava zaključno sa 31. majem 2021. godine i najmanje jednu dozu te vakcine primili zaključno sa 7. junom 2021. godine.

Korisnici penzije ne treba da se prijavljuju za ovu vrstu novčane podrške, dok za lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija prijavu podnosi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija. Korisnici socijalne pomoći se prijavljuju za 3.000 dinara za vakcinisane građane.

Isplate će biti realizovane po završetku prijave koja traje do 15. juna, a novac će prvo biti uplaćen penzionerima, saopštilo je Ministarstvo finansija.

"Ovog jutra smo prešli broj od milion prijavljenih vakcinisanih građana za novčanu pomoć u iznosu od 3.000 dinara. Želimo da što pre dostignemo kolektivni imunitet kako bismo mogli da se u potpunosti vratimo normalnom životu", napisao je ministar finansija, Siniša Mali, na svom Instagramu.

Video: Od ponoći počinje prijava za 3.000 dinara za vakcinisane

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veljko

    4. jun 2021 | 07:46

    Svuda u svetu to izgleda rade, bar sinoc videh, iz Australije žena napisala tvit, ista priča kao kod nas, pa mi onda recite da nije isplanirano i iscenirano sve...

  • xxx

    4. jun 2021 | 09:41

    Jadni smo mnogo

  • Srboljub

    4. jun 2021 | 09:21

    Svuda je isto. U celome svetu. Nagde krofne, negde pare ali svi nešto daju samo da se bodemo. Zfrnuli nas? Tri iljadatke u džep burazeru. Za gospogju i gospodina.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>