• 0

Nemci su tokom krize postali "glavne štediše": Ipak, dosta njih ne planira putovanje zbog finansija

Istraživanje je sprovedeno na 1.002 ljudi, između 31. maja i 1. juna

  • 0
foto Pixabay

Foto: Pixabay

Većina Nemaca planira putovanje ovog leta, uprkos pandemiji, pokazalo je najnovije istraživanje. Čak 64% je reklo da imaju u planu da putuju narednih meseci, mada skoro jedna trećina bira - Nemačku.

Oko 15 odsto želi da poseti inostranstvo, a inače je poznato da građani te zemlje obožavaju hrvatsko primorje, te bi upravo oni ovog leta, mimo Čeha i ostalih, mogli da "oporave" turizam naših komšija.

U 18 odsto slučajeva Nemci planiraju da praznike provedu i u svojoj zemlji i van nje, pri čemu je svaki treći ispitanik naveo kako planira da ostane kod kuće. Istraživanje je sproveo Institut za ispitivanje javnog mnjenja Forsa za RTL i ntv.

Oni koji ne planiraju putovanje - kao razlog navode pandemiju. Ali, ima i drugih razloga, a to su finansije. Oko 25 odsto Nemaca kaže da ne planira putovanje iz finansijskih razloga, što je pomalo u suprotnosti sa činjenicom da su Nemci kao malo koji narod, na kolektivnom nivou, uspeli da uštede tokom krize.

Ipak, Nemačka se polako otvara, i verovatno će svojim građanima moći da ponudi dobar ugođaj, odnosno da unapredi svoj lokalni turizam. Ponovo počinju da rade hoteli i restorani.

Pomenuto istraživanje je sprovedeno na 1.002 ljudi između 31. maja i 1. juna, na reprezentativnom uzorku nemačke populacije starije od 18 godina.

Video: Jedna noć u njemu vredi kao prosečna plata u Srbiji: Otvara se prvi plutajući rizort na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>