• 2

Žele da smanje zavisnost od uvoza gasa iz Rusije: Dobro im ide, našli još jedno ležište u Crnom moru

Prošle godine je u ovom moru nađeno 405 milijardi kubnih metara prirodnog gasa

  • 2
voda, more, okean

Foto: Pixabay

- Turska je u Crnom moru našla ležiste sa 135 milijardi kubnih metara prirodnog gasa, što bi moglo da joj pomogne da zadovolji energetske potrebe za nekoliko godina - rekao je predsednik te zemlje, Redžep Tajip Erdogan.

Prošle godine je u Crnom moru nađeno 405 milijardi kubnih metara prirodnog gasa. Na otvaranju jedne luke na Crnom moru istakao je da je, za sada, otkriveno ukupno 540 milijardi kubnih metara prirodnog gasa, ali je moguće da ga nađu još.

Vlada Turske planira da do 2023. godine smanji zavisnost od uvoza gasa iz Rusije, Irana i Azerbejdžana. Erdogan je rekao da će raditi danonoćno da bi ostvarili taj cilj. Turska je povećala potragu za podmorskim rezervama ugljovodonika.

Prošle godine je poslala istražne brodove u istočni deo Sredozemnog mora, čime je izazvala spor sa susednom Grčkom i Kiprom o granicama pravno utvrđenih područja za potragu i moguću eksploataciju.

Video: Tankeri plutaju puni nafte koju niko neće

(Telegraf Biznis/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>