• 4

Nova generacija Q Max goriva "Dual action technology" je stigla na Petrolova prodajna mesta

Poboljšanim Q Max gorivima dodate su i nove funkcionalnosti

  • 4
Petrol

Foto: Dušan Zidar

PETROL GRUPA, vodeća energetska kompanija u regionu, uvela je poboljšana visokokvalitetna aditivirana goriva iz porodice Q Max i na tržište Srbije. Svrha poboljšanja je prilagođavanje kvaliteta goriva zahtevima i izazovima savremenih motornih tehnologija, kao i novim razvojnim rešenjima sa područja aditiviranja goriva. Poboljšanje je sprovedeno u saradnji s britanskom kompanijom Afton Chemical s kojom Petrol sarađuje još od 2007. godine.

Motori naših vozila sve se više menjaju. Nove generacije savremenih benzinskih i dizel motora zahtevaju i savremena goriva koja će još više nadograditi njihovo delovanje i obezbediti veću pouzdanost, više pređenih kilometara i ekološki prihvatljiviju vožnju.

Sa stanovišta efikasnosti motora, vrlo je važno da se uslovi rada što manje menjaju. Do promena može dolaziti zbog visokih temperatura i opterećenja motora, ali i zbog prirode i kvaliteta goriva. Rezultat je stvaranje vrlo viskoznih i tvrdih naslaga, usled čega dolazi do promenjenih uslova koji utiču na sve ključne procese u motoru. To se pak ispoljava kroz gubitak snage i ubrzanja, povećanje potrošnje goriva i veće emisije štetnih gasova. Na kraju, mogu se dogoditi i ozbiljna oštećenja motora.

Da bi se procesi u motoru odvijali nesmetano i optimalno, potrebno je u što većoj meri održavati površine motora čistim i zaštićenim od stvaranja naslaga. Upravo iz tog razloga je Petrol prvi u regionu tržištu ponudio Dual Action Technology goriva koja sadrže formulu za čišćenje i zaštitu površine motora.

Dual Action Technology

Zahvaljujući inteligentnom molekularnom sastavu, savremena tehnologija čišćenja Dual Action Technology osigurava efikasno uklanjanje već prisutnih naslaga i istovremeno sprečava stvaranje novih, te na taj način obezbeđuje dvostruki efekat: 1. čišćenje i 2. zaštitu motora. Efikasnim čišćenjem i zaštitom, nova generacija Q Max goriva na taj način brzo i gotovo u potpunosti štiti motor vozila od gubitka snage, a uz stalnu upotrebu moguće je preći i do 50 kilometara više sa jednim punjenjem rezervoara.

Poboljšanim Q Max gorivima dodate su i nove funkcionalnosti - obezbeđena je potpuna sigurnost od začepljenja ventila/mlaznica, a znatno je poboljšana zaštita od trošenja i korozije.

Sastav goriva je testiran priznatim međunarodnim testovima na motorima i terenu, u različitim uslovima i režimima delovanja i potpuno je kompatibilan sa svim modernim sistemima za čišćenje izduvnih gasova koji se danas ugrađuju u vozila, kao i sa svim vrstama biogoriva.

Sva goriva Q Max podležu složenom sistemu kontrole kvaliteta na putu do krajnjeg kupca. To uključuje kontrolne tačke na svim ključnim mestima lanca snabdevanja, a nadzire ga kvalifikovan i visoko kompetentan tim stručnjaka iz Petrolove naftne laboratorije, koja deluje pod nadzorom nacionalnog akreditovanog tela.

Nova generacija Q Max goriva dostupna je sada na svim Petrolovim benzinskim stanicama u Srbiji kao i Petrol prodajnim mestima u inostranstvu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Map

    8. jun 2021 | 13:25

    Gorivo nikad losije a nikad skuplje

  • Drago

    8. jun 2021 | 12:44

    Velika cena tog goriva je za narod u Srbiji! Još kad objavite koliko je skuplji od postojecih bice negativnih komentara!

  • Славиша

    8. jun 2021 | 12:11

    Дизел 2.12 км у Бијељини…

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>