• 9
 ≫ 

Danas isplata treće polovine minimalca: Prošlog meseca pomoć dobilo 1,2 miliona radnika

 ≫ 

U junu će biti isplaćena i pomoć od 60 evra za sve nezaposlene

  • 9

Danas će biti isplaćena treća polovina minimalca za privredu, što je jedna od mera u okviru trećeg državnog paketa pomoći.

Ministar finansija Srbije, Siniša Mali, ranije je izjavio da je prošlog meseca tu pomoć dobilo oko 1,2 miliona radnika, odnosno 250.000 firmi.

Ovog meseca država će, pored isplate polovine minimalca, isplatiti i 3.000 dinara građanima koji su primili makar jednu dozu vakcine do 31. maja (ili su se prijavili za vakcinu do tog datuma). Krajnji rok za prijavu je 15. jun, preko portala Uprave za trezor ili kol centra.

Takođe, u ovom mesecu biće isplaćena i pomoć od 60 evra za sve nezaposlene.

- To je prvi put da država na takav način izlazi u susret onima koji su zbog kovida-19 ostali bez posla. Svi oni koji su bili prijavljeni na biro, dobiće pomoć od 60 evra - rekao je ranije Mali.

U okviru trećeg paketa pomoći do sada su isplaćene dve polovine minimalca, prvi deo pomoći od 30 evra za sve punoletne građane, kao i pomoć za građane na KiM - 100 evra za sve građane i decu, i 200 evra za nezaposlene.

Video: Vučić: Prosečna plata u martu 555 evra, to smo čekali

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>