• 0

Potpisani memorandum jača preduzetništvo: Ruske firme sve više hoće da posluju u Srbiji

Rusko-srpska fondacija za kulturu i nasleđe biće koordinator na potpisivanju memoranduma sa Sankt Peterburgom

  • 0
Potpisivanje ugovora Foto: Shutterstock

Memorandumom o saradnji Privredne komore Srbije i Rusko-srpske fondacije za kulturu i nasleđe, koji je danas potpisan u Beogradu, ozvaničena je uspešna saradnja ove dve institucije i stvoreni su temelji za njeno jačanje i unapređivanje.

Memorandum su potpisale direktorka Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije, Branislava Simanić, i direktor i osnivač Rusko-srpske fondacije za kulturu i nasleđe, Natalija Šatilina.

- U narednom periodu zajednički ćemo raditi na jačanju preduzetništva u Srbiji sa posebnim akcentima na preduzetništvo mladih, zatim žensko kao i na socijalno preduzetništvo - izjavila je Branislava Simanić, nakon potpisivanja memoranduma.

Ona je navela da godinama unazad u PKS funkcioniše sekcija za žensko preduzetništvo, da se najkasnije u roku od mesec dana može očekivati formiranje sekcije za mlade preduzetnike, a do kraja godine i sekcije za unapređenje socijalnog preduzetništva u Srbiji.

Simanićeva je naglasila da će se, posebno, zajednički raditi na umrežavanju naših i ruskih preduzetnika, organizaciji zajedničkih sastanaka.

- Želela bih da posebno istaknem i najavim da ćemo na osnovu ovog Memoranduma na jesen ove godine potpisati i memorandum o saradnji sa Privrednom komorom Sankt Peterburga, a sve u cilju unapređenja preduzetništva u Srbiji - dodala je Branislava Simanić.

Natalija Šatilina je naglasila da će Rusko-srpska fondacija za kulturu i nasleđe biti koordinator na potpisivanju memoranduma sa Sankt Peterburgom.

Istakla je da je želja ove fondacije da se odnosi dve zemlje ojačaju, ne samo u kulturi, nego i na ekonomskom planu i da će ubuduće raditi i na tome. "Često nam se za pomoć obraćaju ruski preduzetnici koji žele da izađu na srpsko tržište da ih povežemo sa srpskim firmama. Naša fondacija će pomagati u tome", rekla je Šatilina.

Dodala je da će se ta pomoć ogledati, pre svega, u umrežavanju naših i ruskih firmi.

Video: Čadež na e-trotinetu stigao u Palatu Srbije: Za manje zagađenja vazduha i više biciklističkih staza

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>